Ga naar de inhoud
Geplaatst op 7 juli 2023

Rubriek | Sandra en Angela volgen de opleiding tot helpende (4)

Opnieuw de schoolbanken in. Nog meer leren van en over Zinzia en het werk als helpende. Begin mei was het dan zover, het leerteam is van start! Angela en Sandra zijn twee van de 12 leerlingen die het opleidingstraject tot helpende gaan volgen. De komende periode volgen we hen; van de eerste dag, een dienst als helpende, tot het behalen van het certificaat. Sandra neemt ons in deze editie mee tijdens een dienst als helpende. Bekijk het filmpje en geniet van het enthousiasme dat ze uitstraalt en ontvangt van collega’s en bewoners.

Werkzaamheden
In het filmpje komen vooral de werkzaamheden aan bod die raakvlakken hebben met eten en drinken. Maar een helpende heeft nog zoveel meer werkzaamheden; samen met collega’s bieden ze bewoners de dagelijkse begeleiding en verzorging aan de hand van hun persoonlijke zorgplan. Helpenden ondersteunen bij het aan- en uitkleden, huishouden en bij bewegen. Samen met alle collega’s zorgen ze voor een veilige, gezellige en sfeervolle leefomgeving.

Meer weten over het opleidingstraject tot helpende?
Lijkt jou het opleidingstraject ook interessant? Wil jij er meer over weten? Neem contact op met Jorina Ploeg en Saskia van Herwijnen, praktijkopleiders, via jorina.ploeg@zinzia.nl en saskia.vanherwijnen@zinzia.nl