Ga naar de inhoud
Geplaatst op 24 juli 2023

Rubriek | Sandra en Angela volgen de opleiding tot helpende en zijn geslaagd!

Opnieuw de schoolbanken in. Nog meer leren van en over Zinzia en het werk als helpende. Begin mei was het dan zover, het leerteam is van start! Angela en Sandra zijn twee van de 12 leerlingen die het opleidingstraject tot helpende gaan volgen. De komende periode volgen we hen; van de eerste dag, een dienst als helpende, tot het behalen van het certificaat. In deze laatste editie krijgen de leerlingen het felbegeerde papiertje: het certificaat!

Tien weken lang leerden de leerlingen van alles over Zinzia en het werk als helpende. Tien weken lang kwamen de leerlingen regelmatig bij elkaar voor de nodige lessen, onder andere gegeven door het opleidingsinstituut SVOZ. En donderdag 13 juli was het dan eindelijk zover; de uitreiking van het certificaat.

Zoals een echte diploma-uitreiking betreft waren de leerlingen toch wel wat zenuwachtig. De leerlingen werden toegesproken door de nodige personen en voor iedereen was er een persoonlijk woordje. Om de beurt werden de leerlingen naar voren geroepen voor het tekenen van het certificaat.

De zenuwen vielen daarna van de schouders van de leerlingen af. Tijd voor feest, spekkoek, bittergarnituur en gezelligheid. Tijd om deze intensieve periode goed af te sluiten.

Voor alle leerlingen: proficiat met het behalen van het certificaat en veel werkplezier als helpende bij Zinzia.