Ga naar de inhoud
Geplaatst op 20 juni 2023

Samenwerking met assistent-medewerkers van Driestroom: de eerste maanden

Vorig jaar november is Zinzia een samenwerking gestart met Driestroom. Driestroom begeleidt en ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of ondersteuningsvraag. Assistent-medewerkers van Driestroom voeren ondersteunende werkzaamheden uit bij Zinzia en doen op deze manier zoveel mogelijk mee in de maatschappij.

Dankbaar werk

De assistent-medewerkers van Driestroom ondersteunen de zorgmedewerkers en woonzorgbegeleiders op locatie Oranje Nassau’s Oord. Ze voeren verschillende werkzaamheden uit op de woningen Wijtstee/Tiendekamp op het Emmaplein. Ze verzorgen het ontbijt en de lunch, vullen het linnengoed aan, brengen bewoners naar afspraken, beheren de voorraad en helpen met schoonmaken. Ook geven ze aandacht aan de bewoners door een praatje te maken, een spelletje te spelen, een kop koffie te drinken of samen een wandeling te maken.

De bewoners vinden het fijn dat de assistent-medewerkers er zijn. Sjors werkt op maandag en dinsdag als assistent-medewerker bij Zinzia. Sjors: “De werkzaamheden zijn afwisselend, maar het leukste vind ik toch wel het contact met de bewoners. Bewoners vinden het gezellig om met ons een praatje te maken of te wandelen. Je kunt echt zien dat zij hiervan genieten en daar geniet ik dan weer van. Het is dankbaar werk.”

Positiviteit

Demi Jansen, begeleider vanuit Driestroom: “De eerste maanden hebben we als erg positief ervaren. We hebben rustig de tijd gekregen om de bewoners van de afdeling goed te leren kennen. Ook het contact met de zorgmedewerkers en woonzorgbegeleiders hebben we rustig opgebouwd en dat verloopt goed. Zij zijn net als wij enthousiast over deze samenwerking. De werkzaamheden zijn gaandeweg ook steeds meer uitgebreid en de assistent-medewerkers weten hun weg goed te vinden op de afdeling.”

Clustermanager Ingrid Janssen vertelt over de samenwerking: “De samenwerking is erg waardevol. De assistent-medewerkers krijgen eerst de tijd om te wennen aan de nieuwe werkplek. Duidelijke werkinstructies en begeleiding zorgen voor waardevol contact met bewoners en een welkome toevoeging aan het team.”

Werkplekken beschikbaar

Werken als assistent-medewerker bij ‘Werkpost Zinzia’ zoals Driestroom het noemt, is ontzettend divers. Assistent-medewerkers kunnen aan de slag op de woningen maar er zijn ook mogelijkheden in de horeca of bijvoorbeeld bij de Algemene Dienst. Er zijn nog werkplekken beschikbaar bij Zinzia. Bij interesse of voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Driestroom via 0481 – 37 55 55 of driestroomincontact@driestroom.nl.

Op de foto: Assistent-medewerker Wendy (links) en Driestroombegeleider Demi Jansen.