Ga naar de inhoud
Geplaatst op 6 december 2023

Sinterklaas bij Zinzia

Sinterklaasje kom maar binnen met uw Piet… Bewoners van de woning Laankamp / Grunsfoort en hun familie zitten er klaar voor. “Ik heb een lekker mandarijntje voor u. Dat krijgt u omdat u heel lief bent geweest, dat heb ik gelezen in het grote boek”, zegt Piet tegen een bewoonster. Mevrouw reageert enthousiast: “Dat klopt. Ik ben ook al 92. Je moet ook iets goeds doen voor een ander.” “Goed zo. En nu op naar de 100!”, zegt Sinterklaas. 

Indisch Sinterklaasliedje
In het restaurant bij Rumah Kita zingen de bewoners, hun kinderen en kleinkinderen, medewerkers en vrijwilligers uit volle borst mee. In een mooie rotan stoel zit Sinterklaas. Naast hem de Rumah Kita band die voor live muziek zorgt. De heer Ham zit in de stoel naast Sinterklaas. “Ik weet dat u heel goed kunt zingen, dat heb ik gehoord als Sint hier op een andere manier is. Zullen we samen een liedje gaan zingen?”, vraagt Sinterklaas aan meneer. Oef dat is toch wel wat spannend maar als de band Sinterklaas is jarig inzet pakt meneer de microfoon en begint op zijn manier mee te zingen. Uiteraard krijgt meneer applaus van alle aanwezigen en van Piet een hand vol lekkers.

Mevrouw Bax wordt naar voren geroepen. Sinterklaas: “Wat heeft u een prachtige moderne rollator. Lichtgewicht ook!” Als mevrouw naast Sinterklaas zit zwaait ze de zaal in. “U bent goed in het onderhouden van contacten, u denkt veel aan anderen. U bent ook altijd gezellig in de woonkamer”, vertelt Sinterklaas. Mevrouw antwoordt: “Maar anderen zijn ook aardig tegen mij!”

Gedichtjes
Sinterklaas heeft een druk programma vandaag. Zo gaat hij ook nog langs De Lingehof en brengt hij een bezoek aan De Rijnhof. In ’t Burgsteijn staat het ‘haardvuurtje’ al aan. Alle bewoners krijgen hier een cadeautje van Sinterklaas met een persoonlijk gedicht. “Mevrouw Lien Gelderman. U bent een dame die je echt verwonderd. Je denkt dat ze 60 is maar ze is al 100!…”, zo gaat het gedicht voor mevrouw Gelderman. Bewoner Jos is er ook, hij ziet slecht en is daardoor extra gefocust op geluid. “Sinterklaas, u stem is ook niet meer wat het is geweest”, zegt hij. “Dat klopt, dat komt omdat je ouder wordt”, reageert Sinterklaas. Iedereen lacht. Ondertussen klinken er uit de zaal verschillende ‘dankjewels’ van de bewoners die hun cadeautje hebben uitgepakt. En “bedankt voor het mooie gedicht Sint”. “Ik complimenteer de Dichtpiet, komt goed”, reageert Sinterklaas.

En dan klinkt het laatste lied Dag Sinterklaasje, dag daag daag….  Tijd om weer verder te gaan. Wat is iedereen verwend, wat was het mooie dag!