Ga naar de inhoud
Geplaatst op 4 augustus 2022

TV-première documentaire Lief Indië

Bewoners van verpleeghuis Rumah Kita in Wageningen hebben een bijdrage geleverd aan een nieuwe documentaire. In de documentaire die als titel ‘Lief Indië’ heeft, is een belangrijke rol weggelegd voor krontjongmuziek. Dit is een muzieksoort met onder meer invloeden uit de Portugese volksmuziek die ontstaan is in voormalig Nederlands-Indië. De documentaire is gemaakt door regisseur Joost Schrickx van Stichting Pelicula.

De regisseur heeft met zijn filmcrew de afgelopen twee jaar filmopnames gemaakt in Rumah Kita. Zij maakten daarbij sfeerbeelden van de openbare ruimtes. Ook interviewden zij een aantal bewoners over hun vroegere herinneringen. De heer Brakkee (zie foto) is één van de bewoners die een bijdrage heeft geleverd aan deze documentaire.

De opnames werden eind vorig jaar afgerond met het filmen van een krontjong-concert in Rumah Kita. De sfeer- en concertopnames in Rumah Kita en de interviews zijn samengevoegd tot een mooie en sfeervolle documentaire.

TV-première Lief Indië

Nadat de documentaire in april 2022 bij Rumah Kita en in de bioscoop te zien was, is deze nu te zien op TV op maandag 15 augustus 2022 om 16.05 uur bij omroep MAX op NPO2.
Er is een herhaling op zaterdag 20 augustus om 9.50 uur.

Klik hier voor een eerdere aankondiging.