Ga naar de inhoud
Geplaatst op 7 september 2020

Twee honderdjarige bewoners!

Bij zowel Rumah Kita als De Rijnhof, heeft een bewoonster deze week de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt!

Mevrouw Tootje de Feiter

Mevrouw Tootje de Feiter uit Renkum was 5 september jarig. Mevrouw Schaap, burgemeester van Renkum, bracht haar persoonlijk, maar op gepaste afstand, haar felicitaties over. Zij kwam daarvoor naar De Rijnhof, waar mevrouw De Feiter woont. De burgemeester liet weten dat de gemeente Renkum momenteel maar liefst acht inwoners van 100 jaar of ouder telt. Opvallend is dat het bijna allemaal dames zijn.

Mevrouw De Feiter vierde haar verjaardag in besloten kring in de huiskamer van De Rijnhof. Ze werd natuurlijk goed verwend door familie, ‘huisgenoten’ en medewerkers. Haar achterkleinkinderen Lotte en Sofie bezochten haar met een groot spandoek voor ‘Oma Poes’. Ook de Gelderlander schreef een mooi artikel over de honderdjarige. Mevrouw De Feiter liet de journalist van de Gelderlander weten “Ik lees elke dag de krant. Ik ben ook helemaal op de hoogte van alles wat met corona te maken heeft.” Het hoogtepunt van haar verjaardag vond ze toch wel dat de burgemeester haar bezocht.

KLIK HIER voor het artikel in de Gelderlander.

Mevrouw Hetty van Buursen

Op 1 september werd ’tante Hetty’ 100 jaar! Wat een geweldige leeftijd. Zowel de nachtdienst als de ochtenddienst van Rumah Kita, hebben voor mevrouw Van Buursen gezongen. Er verscheen een grote glimlach op haar gezicht. “Je zou het niet zeggen hé, dat ik 100 ben”, zij ze daarop.

Ze kreeg bezoek van de heer Van Rumund, burgemeester van Wageningen. Hij kwam haar persoonlijk feliciteren en bracht een mooie bos bloemen mee. Ook haar kinderen kwamen haar, op gepaste afstand, feliciteren.
En… ze kreeg een kaart van de Koning!

Er was koffie met gebak met een afbeelding van de jarige. Al met al heeft mevrouw Van Buursen een heerlijke dag gehad.

Ook op deze manier feliciteren we beide dames met hun bijzondere verjaardag!

Foto boven: mevrouw De Feiter met burgemeester Schaap.
Foto onder: mevrouw Van Buursen met burgemeester Van Rumund.