Ga naar de inhoud
Geplaatst op 13 juli 2022

Uitdaging en afwisseling als Verzorgende IG bij Zinzia

We gaan op bezoek bij De Rijnhof en praten met Caitlin Gilsing. Caitlin is Verzorgende IG bij verpleeghuis De Rijnhof, tevens dé vacature van de maand bij Zinzia. We geven je graag meer beeld bij de functie van Verzorgende IG. Daarom lees je hieronder het ervaringsverhaal van Caitlin.

Per toeval in de functie van Verzorgende IG gerold

Caitlin werkt sinds oktober 2021 als Verzorgende IG bij De Rijnhof, één van de vier verpleeghuizen van Zinzia Zorggroep. Eigenlijk is ze hier per toeval terecht gekomen. Ze vertelt: “Ik werkte eerder als kraamverzorgende in Eindhoven. Dat paste op een gegeven moment niet meer helemaal bij me. Toen ging ik verder kijken. Mijn vriend werkt als fysiotherapeut bij Zinzia en vertelde me dat ze voor De Rijnhof een Verzorgende IG zochten. Ik had er de papieren voor, dus ik dacht: ‘waarom niet?’ Zo ben ik erin gerold.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Het leukste vind ik om medicatie te delen. Dat is iedere keer weer een uitdaging en daar houd ik wel van. Je moet er natuurlijk voor zorgen dat iedereen op tijd zijn/haar medicatie krijgt, maar er komt vaak van alles tussendoor. Bijvoorbeeld mensen die bellen, of iemand die je even moet helpen. Die uitdaging en afwisseling maakt het werk voor mij leuk.

Bovendien start ik in september 2022 met de opleiding tot verpleegkundige. Ik heb zelf een enorme drive om me te blijven ontwikkelen, dus ik ben heel blij dat ik deze kans krijg van Zinzia!”

Voorspelbare werktijden

“Wat ik daarnaast zo fijn vind aan dit werk, is dat ik weet wanneer mijn dienst klaar is. Als kraamverzorgende had ik 24-uurs diensten, waarbij ik op elk moment opgeroepen kon worden. Als Verzorgende IG hebben mijn diensten gewoon een begin- en eindtijd. Die voorspelbaarheid vind ik prettig.”

Planning houdt rekening met je wensen

“Bovendien kun je je wensen aangeven bij de planning. Op welke dagen je het liefst werkt bijvoorbeeld, of je voorkeur voor de lengte van je diensten. Ik vind het zelf bijvoorbeeld fijn om langere diensten te draaien. Natuurlijk word ik ook wel regelmatig ingepland voor korte diensten, maar ik merk echt dat de planners hun best doen om rekening te houden met je wensen.”

Wat maakt De Rijnhof een fijne plek om te werken?

“De Rijnhof zit midden in het centrum van Renkum, die levendigheid vind ik leuk. Het is ook super voor de bewoners, want die kunnen zo even het centrum in zonder dat ze te ver weg hoeven. Bovendien is het een kleinschalige locatie, dus je leert iedereen snel kennen. En natuurlijk maken de lieve bewoners het leuk!”

Ook Verzorgende IG worden bij Zinzia?

Lijkt het jou ook leuk om als Verzorgende IG te werken bij De Rijnhof? Bekijk hier de vacature en reageer direct! Nog een laatste tip van Caitlin: “Weet je niet zeker of het wat voor je is? Kom dan eens langs om te praten of vraag of je een keer mee kunt lopen. Probeer het gewoon en wie weet past het hartstikke goed bij je! Zo werkte het in ieder geval voor mij.”