Ga naar de inhoud
Geplaatst op 18 maart 2020

Update 23 maart: over het coronavirus

  • Brancheorganisatie Actiz heeft uitleg over de bezoekregeling verpleeghuizen opgesteld. KLIK HIER voor een toelichting omtrent aangescherpte bezoekregeling verpleeghuizen of ga naar de website van Actiz.

UPDATE 20 MAART

Dagbehandeling sluit m.i.v. zaterdag 21 maart 2020

Nadat we afgelopen week bekend hebben gemaakt dat onze locaties dicht gingen voor bezoekers en vrijwilligers, hebben we vandaag hetzelfde besloten met betrekking tot onze dagbehandeling.

We hebben geprobeerd de dagbehandeling zo lang mogelijk open te houden. Vandaag hebben we helaas moeten besluiten om tijdelijk te stoppen met de dagbehandeling. Met ingang van zaterdag 21 maart sluit Zinzia alle dagcentra. Omdat de bezoekers van de dagbehandeling van buiten komen, vinden we het risico op besmetting van onze bewoners te groot om de dagcentra nog langer open te houden.

Het gaat om Dagcentrum Het Reeënbosch bij Oranje Nassau’s Oord, Dagcentrum De Appelbloesem bij De Lingehof en de dagverzorging Rumah Maluku in Barneveld.

We zijn ons ervan bewust dat dit besluit vergaande consequenties heeft en dat deze maatregel behoorlijk ingrijpend is voor de bezoekers van de dagbehandeling en hun naasten. Zo nodig kunnen cliënten, in overleg, (tijdelijk) worden opgenomen. Cliënten en hun naasten zijn hiervan op de hoogte gebracht door een brief.

UPDATE 18 MAART

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op. Dagelijks moeten wij nieuwe en aanvullende maatregelen nemen om bewoners te beschermen tegen het virus. Zinzia baseert haar besluiten op richtlijnen van het RIVM en de rijksoverheid. Vandaag hebben we weer een aantal nieuwe maatregelen moeten nemen. We zijn ons er zeer van bewust dat deze ingrijpende maatregelen grote impact hebben op de bewoners, hun naasten, de vrijwilligers en de medewerkers. Ondanks dat zien we ons genoodzaakt deze maatregelen te nemen om onze kwetsbare ouderen te beschermen.

Locaties dicht voor bezoekers en vrijwilligers

Alle locaties van Zinzia gaan dicht. Bezoekers worden niet meer toegelaten, ook niet in gemeenschappelijke ruimtes en op de terreinen van Zinzia. Vrijwilligers hebben geen toegang meer tot de locaties van Zinzia. Het betreft alle locaties.

In lijn met het landelijke advies van sociale onthouding, is het voor bewoners niet toegestaan om op bezoek te gaan bij familie of anderen buiten de locatie. Ook is het ontmoeten van bezoek op de terreinen van locaties van Zinzia niet toegestaan.  

Post, mail of (beeld)bellen

We hebben familie en vrijwilligers gevraagd op andere manieren met de bewoners in contact te blijven. Bijvoorbeeld via post, telefoon, beeldbellen of e-mail.

Wij wensen een ieder veel sterkte en steun in deze uitzonderlijke en moeilijke periode. Wij doen er alles aan om ook in deze omstandigheden goede en veilige zorg te bieden.