Ga naar de inhoud
Geplaatst op 3 juni 2020

Update 3 juni: coronavirus

Eerste bezoekers 15 juni weer welkom.

Vorige week schreven we in onze corona update over het besluit van het kabinet om verpleeghuislocaties vanaf 25 mei 2020 weer toegankelijk te maken voor bezoek. Als instelling krijgen we tot 15 juni 2020 de tijd om de versoepeling van de bezoekregeling te organiseren.

Zorgvuldigheid

Wij hebben de afgelopen maanden gekozen voor zorgvuldigheid om de veiligheid van onze bewoners en zorgmedewerkers te kunnen waarborgen. En opnieuw kiezen we voor zorgvuldigheid, zodat de versoepeling duurzaam en consistent kan verlopen en wij hopelijk niet te maken krijgen met een uitbraak van het COVID-19 virus. Conform de gestelde richtlijnen delen wij onze regeling met de Veiligheidsregio (GHOR) waarin de GGD deelneemt.

Stappenplan

Samen met onze clustermanagers, een afvaardiging vanuit de Cliëntenraden, de Ondernemingsraad en de Professionele Adviesraad hebben wij constructief en in goede afstemming samengewerkt ten behoeve van een gedegen plan. Hieronder informeren wij u over de stappen die we de komende tijd gaan nemen.

Fase 0 – geen bezoek

Op dit moment zitten we in fase 0. Dit betekent dat fysiek bezoek op locaties nog niet mogelijk is, maar dat alternatieven worden geboden (bijvoorbeeld beeldbellen). Vanwege de verschillen in architectuur, indeling en ligging van onze locaties, verschillen de mogelijkheden onderling.


Fase 1 – één vaste bezoeker per bewone
r

Vanaf 15 juni 2020 is het mogelijk dat bewoners en een vaste bezoeker elkaar ontmoeten. Echt bezoek, zonder scherm ertussen! Hiervoor zullen we per locatie informatie en instructies opstellen. Zodat we bewoners en hun vaste bezoeker op een goede en zo veilig mogelijke manier kunnen begeleiden bij het bezoek. Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt, en we informeren u zodra we e.e.a. gereed hebben.

Afspraken Fase 2 en verder

Als alles soepel verloopt en mits er geen uitbraak van COVID-19 plaatsvindt, besluit Zinzia wederom in samenspraak met haar Cliëntenraad, Ondernemingsraad en Professionele Adviesraad dat de volgende fase in werking kan treden. Als er op een afdeling wel een uitbraak van het virus is, zijn we volgens de richtlijnen verplicht om de bezoekregeling (tijdelijk) stop te zetten, of een fase terug te schakelen. Als bezoekzich niet houdt aan de gestelde instructies, dan kan dit hetzelfde tot gevolg hebben.

We kunnen ons goed voorstellen dat u er naar uitkijkt om elkaar eindelijk weer echt te ontmoeten. Hoewel we het spannend vinden, kijken ook wij er naar uit. Zodra we meer weten stellen we de eerste contactpersonen van onze bewoners op de hoogte van de stand van zaken en de instructies die nodig zijn om bezoek weer mogelijk te maken.