Ga naar de inhoud
Geplaatst op 30 september 2020

Update corona 30 sept.

Nieuwe maatregelen per 1 oktober 2020

Maandagavond, 28 september 2020 hield het kabinet een persconferentie. Het aantal besmettingen in Nederland neemt in zorgelijk tempo toe en aanvullende maatregelen zijn nodig om deze groei te remmen. Voor de overheid geldt dat deze maatregelen gericht zijn op het terugbrengen van het aantal besmettingen, zonder de samenleving en economie op slot te doen.

Bij Zinzia geldt dat wij onze maatregelen nemen om, gezien de huidige corona situatie, te voorkomen dat we onze deuren opnieuw moeten sluiten voor bezoek. Of om bijvoorbeeld de bewegingsruimte en activiteiten van onze bewoners binnen onze locaties te moeten beperken. Wat die maatregelen zijn en wat dat voor u betekent leggen we onderstaand uit.

Mondneusmaskers met ingang van donderdag 1 oktober a.s.

Ter bescherming van u, uw verwant, onze vrijwilligers en onze medewerkers, verstrekt Zinzia vanaf 1 oktober 2020 medische, spatdichte mondneusmaskers bij de entree. Het dragen ervan tijdens uw bezoek is verplicht. Mondneusmaskers kunnen maximaal drie uur gebruikt worden. Daarna dienen deze vernieuwd te worden voor een goede werking.

Oók voor medewerkers, vrijwilligers en leveranciers

Al onze medewerkers, vrijwilligers en leveranciers, zowel in de zorg als op de kantoren, dragen met ingang van 1 oktober een mondneusmasker. De enige uitzondering is daar waar men langdurig 1,5 meter afstand van elkaar en de bewoners kan houden. Dit masker beschermt u, uw verwant en medewerkers tegen het COVID-19 virus.

In onze horeca

Maakt u samen gebruik van onze horecafaciliteiten? Dan begrijpen we dat het mondneusmasker af gaat bij het gebruik van eten en drinken. Het houden van de 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar is dan natuurlijk nog belangrijker. Probeert u het masker tussen het eten en drinken door wel zo veel mogelijk op te houden. Op de tafels in de restaurants staat handalcohol om extra hygiëne toe te passen bij aankomst en vertrek.

Aantal bezoekers

Vanwege de grootte van de bewonerskamers is het aantal bezoekers per kamer, per keer, gereduceerd tot één persoon. In onze horecafaciliteiten zijn maximaal drie bezoekers per bewoner welkom, mits er voldoende plek is. Het totaal aantal bezoekers dat toegelaten wordt in onze horeca is volgens de landelijke maatregel 30 personen. Dat geldt voor bewoners en bezoek samen, horecamedewerkers tellen daarin niet mee. Het aantal bezoekers per bewoner per dag is niet beperkt.

Herkenbaarheid

We snappen dat het dragen van een mondneusmasker verwarrend kan zijn voor onze bewoners en bezoekers, omdat ons gezicht gedeeltelijk wordt afgedekt. Om onrust te voorkomen en toch herkenbaar te blijven, zoeken we momenteel naar een voldoende hygiënisch en bewonersvriendelijke oplossing voor een te dragen foto.

Cohort

Tot op heden was bezoek gedurende een cohort verpleging op een woning niet mogelijk. Door het dragen van mondneusmaskers willen we het bezoek met ingang van 1 oktober a.s. (vooralsnog) wel door laten gaan. Dit kan met gebruik van een mondneusmasker derhalve gewoon op de bewonerskamers plaatsvinden. Bezoek aan onze horecafaciliteiten is dan even niet mogelijk, want de bewoners van het betreffende cohort moeten namelijk op de woning blijven. Uiteraard informeren we bewoners, cliënten en verwanten over verdenkingen en het opheffen daarvan, zoals zij van ons gewend zijn.

Samen sterk

Met dit beleid hopen wij het virus buiten de deur te houden. Dit kunnen we echter niet alleen, we hebben elkaar daarin hard nodig. Daarom roepen we iedereen op de geldende hygiënemaatregelen in acht te blijven nemen, 1,5 meter afstand te houden en mondneusmaskers consequent te blijven dragen. Want samen staan we sterk!

Met vriendelijke groet,

Mireille Prins,
Directeur zorg en behandeling