Ga naar de inhoud
Geplaatst op 7 oktober 2020

Update corona 7 okt.

We informeerden u maandag 5 oktober over een coronabesmetting op woning 11 van afdeling Wallisii bij Rumah Kita. Vandaag 7 oktober moeten we helaas laten weten dat er een drietal nieuwe coronabesmettingen zijn bij Rumah Kita. Het betreft opnieuw twee bewoners van afdeling Wallisii en een bewoner op Lotus 2. In totaal zijn er bij Rumah Kita vier bewoners besmet met het coronavirus. De naasten van de betreffende bewoners zijn direct persoonlijk geïnformeerd.

Maatregelen

Na het vaststellen van de besmettingen hebben wij direct onze coronaprotocollen in werking gesteld. Vanwege de besmettingen op meerdere afdelingen, wordt Rumah Kita nu aangemerkt als ‘verdacht cohort’. Dit heeft consequenties voor heel Rumah Kita en voor alle bezoekers. We hebben de maatregelen aangescherpt. Medewerkers werken met uitgebreide persoonsbeschermende middelen. En medewerkers houden de bewoners en zichzelf extra goed in de gaten als het gaat om gezondheidsklachten.

Tot nader order geen bezoek mogelijk

Bezoek aan Rumah Kita is helaas, tot nader order, niet meer mogelijk. Dit geldt voor verwanten als ook voor vrijwilligers en leveranciers. Voor bewoners in de stervensfase zijn er uitzonderingen mogelijk. Bewoners verblijven op hun afdeling en woning en kunnen geen gebruik maken van de kapsalon, tandarts (alleen spoed) en pedicure.

Alternatieve vormen voor contact

We begrijpen uiteraard dat contact met de bewoners door de maatregelen minder goed mogelijk is. We zullen er alles aan doen om contact te stimuleren, in elk geval door het beeldbellen te faciliteren. Tegelijkertijd kijken we naar alternatieven die, binnen de beperkingen die er zijn, toch mogelijk zijn.

Testen

Sinds maandag 5 oktober zijn we gestart met testen van alle bewoners en medewerkers van de betrokken afdelingen. Donderdag 8 oktober zijn testen voor alle betrokken bewoners afgerond. De medewerkers van de afdelingen Wallisii en nabijgelegen Heliconia zijn al getest. Op 8 oktober worden ook de medewerkers van de Lotus-afdelingen getest.

Informeren

We zijn goed voorbereid op besmettingen met onze plannen en protocollen. Deze brengen we nu volop in praktijk. Bewoners en eerste contactpersonen van heel Rumah Kita zijn inmiddels uitgebreid geïnformeerd. We blijven in nauw contact met hen en houden hen op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

We wensen bewoners, verwanten medewerkers en vrijwilligers veel sterkte in deze lastige tijd en hopen op een voorspoedig herstel van onze bewoners.