Ga naar de inhoud
Geplaatst op 5 november 2020

Update corona 5 november 2020

Via deze update informeren we u over een paar belangrijke ontwikkelingen bij onze verpleeghuizen De Rijnhof, Rumah Kita en Oranje Nassau’s Oord.

  • De Rijnhof is vanaf woensdag 4 november in strikte isolatie vanwege een besmette bewoner.
  • Het cirkelgebouw van Oranje Nassau’s Oord is op dit moment ook nog in strikte isolatie.
  • Rumah Kita is weer open voor bezoek.

Vastgestelde coronabesmetting bewoner De Rijnhof

Op woensdag 4 november jongstleden hebben wij helaas een coronabesmetting vastgesteld op onze locatie De Rijnhof. We hopen op een spoedig herstel van onze bewoner.

Maatregelen
De hele locatie is in strikte isolatie. Medewerkers werken daar met uitgebreide persoonsbeschermende middelen. Tot nader order is bezoek aan deze locatie helaas niet meer mogelijk.

Betrokkenen geïnformeerd
De betrokken eerste contactpersonen van de locatie waar de bewoner die besmet is woont, zijn woensdag direct telefonisch geïnformeerd. Alle overige betrokken eerste contactpersonen zijn inmiddels per mail op de hoogte gesteld.

Coronabesmetting Cirkelgebouw Oranje Nassau’s Oord

In onze vorige update vindt u meer informatie over de besmetting van zaterdag 31 oktober op Oranje Nassau’s Oord. De besmette bewoner is afgelopen zaterdag meteen naar een andere afdeling overgeplaatst en het cirkelgebouw is aangemerkt als ‘verdacht cohort’. Het geheel is in strikte isolatie geplaatst. Daarnaast zijn alle bewoners van het cirkelgebouw getest.

Wij zijn erg blij om u te kunnen informeren dat alle testresultaten negatief zijn. Het is echter nog te vroeg om de strikte isolatie op heffen in verband met de incubatietijd van het virus. Daarom kan op er op dit moment nog geen bezoek plaatsvinden door verwanten en vrijwilligers.

De kamerisolatie is wel opgeheven. Alle bewoners mogen zich weer vrij bewegen binnen hun eigen woning rekening houdend met de 1,5 meter maatregel.

Vervolgstappen

In de week van 9 november zullen wij alle bewoners van het cirkelgebouw opnieuw laten testen. Op basis van de testresultaten zullen we verdere vervolgstappen bepalen.

Openstelling Rumah Kita voor bezoek

Zoals eerder gecommuniceerd is vanaf 27 oktober jl. een deel van de locatie Rumah Kita weer geopend voor bezoek. Ook Lotus 2 heeft ondertussen geen besmetting meer, ook deze afdeling is vorige week weer opengesteld.  Ook Walissi 11 is deze week opengesteld voor bezoek.

Informeren

We blijven in nauw contact met bewoners/eerste contactpersonen van onze locaties en houden hen op de hoogte van verdere ontwikkelingen.