Ga naar de inhoud
Geplaatst op 10 januari 2022

“Van pannenkoek tot bingo” – vrijwilliger Louise Oud vertelt

Bernard 6, Otto 13, Gerard 21… de stem van Louise klinkt door het restaurant van Rumah Kita. De deelnemers zijn stil en luisteren gespannen naar wat komen gaat. Bingo is een geliefde activiteit en als een volleerd bingodraaister zit Louise Oud achter het bingorad. Samen met collega vrijwilligers draait Louise alweer ruim zeven jaar de bingo bij Rumah Kita. Als de prijzen gewonnen zijn en iedereen tevreden weer vertrekt, spreek ik Louise onder het genot van een kop koffie.

Via een kennis kwam Louise ruim zeven jaar geleden in aanraking met Rumah Kita. “Het begon met de pannenkoekenavonden. Zowel voor bewoners als voor gasten van buitenaf worden er met elkaar lekkere pannenkoeken gebakken en gegeten. Die avonden zijn altijd hard werken, maar erg leuk. En na afloop gaan de vrijwilligers van deze avond met elkaar zitten om zelf een pannenkoek te eten en na te praten”, vertelt Louise enthousiast.

Drie groepsapps voor activiteiten

Louise kent inmiddels veel mensen op Rumah Kita. En ook de moderne tijd is Louise niet vreemd. Zo zit ze in de groepsapp van de bingo, de pannenkoeken en de muziek.

Ze vind het leuk om het de bewoners naar de zin te maken met haar vrijwilligerswerk. “Het is fijn om de bewoners te zien genieten. Als er bijvoorbeeld muziek is wordt er altijd gedanst.” “En” zegt Louise, “ik haal er voor mezelf ook veel voldoening uit. Het is fijn om bezig te zijn en ik geniet van alle sociale contacten.” Louise vertelt dat de sfeer op Rumah Kita goed is en dat ze inmiddels veel medewerkers en andere vrijwilligers kent. “Eigenlijk heb ik met allen goed contact en ik heb ook echt het gevoel dat ik en mijn collega vrijwilligers enorm gewaardeerd worden.”

Terwijl wij ons gesprek afronden hebben de collega vrijwilligers inmiddels alles opgeruimd en zitten met elkaar aan de koffie. Ook daar gaat Louise nog even bij zitten, om met elkaar weer een mooie ochtend af te ronden.

Louise Oud, veelzijdig vrijwilliger bij Rumah Kita, voelt zich enorm gewaardeerd.