Ga naar de inhoud
Geplaatst op 30 december 2022

Van poppenhuis naar kersthuis

Een poppenhuis omtoveren tot een kersthuis…je moet er maar op komen! “Ik zag op een weggeefhoek op Facebook dat er een poppenhuis werd aangeboden. Die is voor mij dacht ik, daar kan ik samen met mevrouw iets moois van maken”, vertelt medewerker welzijn Tine van den Bosch. En dat is gelukt. Het kersthuis staat nu op de huiskamer van Koningsbosch.

Creatief
“Mevrouw is heel creatief. Ze heeft altijd een tas met knutselspullen klaar staan op haar kamer. Ik liet op mijn telefoon een foto van het huis zien en vroeg aan haar of ze het leuk lijkt om hier samen iets moois van te maken. Daar had ze wel oren naar.” De rollen waren goed verdeeld. Mevrouw gaf tips en deelde haar ideeën en Tine voerde het uit. “Ze kwam met ideeën waar ik zelf nooit aan zou denken. We hadden bijvoorbeeld nog wat sneeuwdeken over. ‘Kom maar hier’, zei ze, ‘ik knip er wel kleine stukjes van die kunnen we later op de takjes leggen alsof het gesneeuwd heeft’. Leuk toch!”

“Ze genoot ook zo erg van het ‘illegaal’ takjes knippen op het landgoed”, vertelt Tine lachend. De takjes gebruikten ze voor de aankleding. “Dan reden we over het landgoed met een tasje en verzamelden we wat groen voor het huis. Och, wat genoot ze hiervan.”

Het huis is prachtig geworden en staat nu op de huiskamer van Koningsbosch. Helaas vanwege gezondheidsproblemen van mevrouw en uitbraken van infectieziekten op de afdelingen konden we mevrouw niet om een reactie vragen.