Ga naar de inhoud
Geplaatst op 11 februari 2021

Verbouwing De Lingehof gestart

We waren al lange tijd bezig met plannen voor een verbouwing van ons verpleeghuis De Lingehof, in Bemmel. Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de voorbereidingen. De Lingehof krijgt een nieuwe entree en we willen acht kamers creëren op de begane grond. Het betreft een interne verbouwing. Aan de buitenkant zult u alleen zien dat de entree wordt aangepast (zie afbeelding)

Interne verbouwing

We maken al sinds 1998 gebruik van de locatie in Bemmel. De Lingehof heeft plek voor zo’n 150 bewoners. In totaal willen we acht eenpersoons kamers creëren op de begane grond. Daarvoor zullen enkele kantoren verbouwd worden tot kamers. Dagcentrum De Appelbloesem is inmiddels gehuisvest in de Serre van de Lingehof. De Hospice krijgt een eigen plek in De Lingehof. Het wordt een zelfstandige Hospice en het aantal plaatsen wordt uitgebreid zodat we zorg kunnen bieden aan zes gasten. De west-vleugel naast het Warm Welkom wordt verbouwd tot een Revalidatie-unit.

Warm Welkom

Gelijktijdig krijgt De Lingehof een eigen entree. Deze wordt gerealiseerd op de plek waar zich nu het Grand Café bevindt. De huidige entree blijft beschikbaar voor Liduina (RijnWaal Zorggroep).
Zinzia heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Dat is straks ook te zien aan de vriendelijke uitstraling van de nieuwe entree van De Lingehof. Deze wordt ingericht met een “Warm Welkom”. We hebben dan geen klassieke receptie meer maar je komt binnen in een restaurantomgeving. Net als bij enkele andere verpleeghuizen van Zinzia. Het wordt een mooie en gastvrije omgeving waarvan we hopen dat zowel de bewoners als mensen uit de omgeving er gebruik van zullen maken.

Start werkzaamheden

De verbouwing van De Lingehof is deze week gestart en we hopen deze eerste fase voor de zomer af te ronden. We denken na over een uitbreiding van het aantal verpleegbedden. De plannen hiervoor zijn in ontwikkeling. Daarbij gaat het om plannen voor de langere termijn.

We kijken er naar uit De Lingehof zo praktisch mogelijk in te richten en het gebouw een mooie entree te geven. En natuurlijk hopen we dat ook u straks als alles klaar is en de coronamaatregelen het toelaten, volop gebruik zult maken van ons nieuwe restaurant in het Warm Welkom.

Zie ook het bericht in de Gelderlander van 13 februari 2021:
“Verbouwing en uitbreiding Verleeghuis en hospice De Lingehof in Bemmel: eigen entree via het grand café”