Ga naar de inhoud
Geplaatst op 8 augustus 2021

“Voor een leven met kleur”, in de tuinen van Oranje Nassau’s Oord

We krijgen veel complimenten over de nieuwe tuin van ons verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord. Ton Combee, eerste medewerker Bos en Tuindienst, vertelt u meer over hoe ze zo mooi zijn geworden.

_______

Ton: “Zodra de afronding van de nieuwbouw bij Oranje Nassau’s Oord in zicht was, zijn wij gestart met het grondwerk en vervolgens is een ontwerp gemaakt voor de inrichting van de tuinen. Men wilde veel kleur in onze tuinen want Zinzia staat voor “Een leven met kleur”. Het hele jaar door bloeit er dan ook wel iets.


Was het echt zo eenvoudig als het klinkt?

“Nee, eenvoudig was het zeker niet.  Het was enorm veel werk en het moest in april klaar zijn voor het planten van de heesters en vaste planten. Op het talud bij de hoofdingang werden wilde bloemen gezaaid. Het talud is daar erg steil waardoor het moeilijk te bewerken is en de grond spoelt er snel weg. De wilde bloemen houden de structuur van de grond bijeen waardoor het heel geschikt is voor deze plek.

Ook het onderhoud vraagt veel. We werken met ons team voor Oranje Nassau’s Oord én voor de andere drie verpleeghuizen van Zinzia. We houden het straatwerk en de tuinen onkruidvrij, maaien het gras, snoeien etc. Daarbij ben je ook afhankelijk van het weer.

Wat was je grootste uitdaging?

“Binnen een bepaald tijdsvak alles plantklaar maken, was echt een uitdaging. Dat is naast ons gewone werk aardig gelukt waardoor in april de vaste planten in de grond konden.”

Iedereen blij met het resultaat!

“Ik ben zelf heel blij met het resultaat, maar wat nog leuker is, we krijgen heel veel reacties van bewoners, familie en medewerkers. Mensen vinden het prachtig. En dat doet je goed.  Zelf genieten we er ook van dat er iedere keer iets anders te zien is. Het groeit en bloeit volop en we zijn blij dat ons kleurenadvies is overgenomen. Zo dragen wij ook bij aan “een leven met kleur” voor onze bewoners. Het is de verdienste van het hele team van de Bos en Tuindienst!