Ga naar de inhoud
Geplaatst op 21 juli 2023

Wandelvierdaagse bij Rumah Kita

“Ik zie het zonnetje al komen. De heupen komen al goed los zie ik, blijf bewegen!” Bewegingsagoog Simeon de Kluijver heeft zijn paarse trainingspak weer uit de kast getrokken. Onder begeleiding van muziek zoals Thank god, i’m a country boy (lied van John Denver) moedigt hij de wandelaars aan. De wandelvierdaagse van Rumah Kita is begonnen!

De bewoners wandelen, of rijden, vier dagen lang een ronde rondom Rumah Kita. Ze worden begeleid door medewerkers, vrijwilligers, familie en naasten.

Het is dan niet de Nijmeegse Vierdaagse maar de gelijkenissen zijn er wel. Zo ontstaat er een file bij het drinkpunt. De wandelaars worden enthousiast aangemoedigd door mensen langs de kant. “Kom op, het laatste stukje nog. Goed zo, we zijn er bijna”, roept Geeske Raams, lid cliëntenraad van Rumah Kita, haar medebewoners toe door de megafoon. En er is volop muziek. Een accordeonist begeleidt de wandelaars naar binnen. Ondertussen wordt er, net zoals bij de Nijmeegse Vierdaagse, ook volop gezongen. De traditionele wandelliedjes vliegen je om de oren. Falderie, faldera, falderie, faderahahahahaha en even later ook nog de meezinger Diedeljo klinkt zijn lied, diedeljo klinkt zijn lied. Diedeljo en anders niet.

Op de eerste dag is er niemand uitgevallen en niemand gediskwalificeerd. De eerste vierdaagsedag is vlekkeloos verlopen. Op naar vrijdag, traditioneel de Via Gladiola, ook bij de wandelvierdaagse van Rumah Kita.