Ga naar de inhoud
Geplaatst op 5 augustus 2021

Warm Welkom en Grand Café De Lingehof in gebruik

Sinds februari 2021 is er hard gewerkt aan de verbouwing van De Lingehof, in Bemmel. Een van de verpleeghuizen van Zinzia Zorggroep. Op 1 augustus was de nieuwe entree met het Grand Café klaar en konden de medewerkers van hospitality van start. Via een feestelijk versierde ingang werden deze week medewerkers en bezoekers over de rode loper welkom geheten in het nieuwe Warm Welkom. Ook het Grand Café is vernieuwd en ziet er fris en uitnodigend uit.

Gastvrijheid

Zinzia heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Daarom is gekozen voor een echt ‘Warm Welkom’ en komen bezoekers via de entree direct in het Grand Café uit waar men gastvrij wordt ontvangen door de medewerkers van hospitality. Het Grand Café is een fijne plek waar bewoners hun bezoek kunnen uitnodigen, waar medewerkers kunnen lunchen en/of wat lekkers kopen, maar waar ook bewoners uit Bemmel en omgeving van harte welkom zijn voor een hapje en/of drankje! De uitgebreide kaart laat nog even op zich wachten, later zal een kok maaltijden gaan verzorgen. Vanaf volgende week kan men hier al wel terecht voor enkele lunchgerechten.

Melissa Vrolijk is operationeel manager gastvrijheid bij De Lingehof. Zij kreeg zondag de eerste reacties van bezoekers te horen. Een van de bezoekers reageerde met “Prachtig wat een verbetering en wat een mooie lichte en frisse entree.” Melissa zelf zegt daarover “De entree heeft een huiselijke sfeer waarbij rekening is gehouden met de wensen van bewoners en bezoekers. Het is écht een Warm Welkom. Het doet me goed te zien dat De Lingehof nu, net als andere vestigingen van Zinzia, vertegenwoordigd is met het Warm Welkom – concept waarbij gastvrijheid boven alles gaat. In mijn werk denk ik daarbij altijd aan de woorden: alles voor een glimlach.“

Vervolg interne verbouwing

Naast de verbouwing van de entree, zijn er meer plannen in uitvoering gebracht. Er zijn kantoren verplaatst en daarvoor zijn in totaal acht eenpersoons kamers gecreëerd op de begane grond.

Het Dagcentrum De Appelbloesem is inmiddels gehuisvest in de serre van de Lingehof. Het hospice krijgt een eigen plek in De Lingehof. Het wordt een zelfstandige hospice waar Zinzia zorg kan bieden aan zes gasten. Het nieuwe hospice heeft een nieuwe naam gekregen ‘De Goudvlinder’ en gaat op 20 september 2021 open. De west-vleugel naast het ‘Warm Welkom’ wordt verbouwd tot een Revalidatie-unit. De bestaande entree blijft beschikbaar voor Liduina (RijnWaal Zorggroep). De nieuwe entree is nu de hoofdingang van De Lingehof.

Er zijn meer plannen, daarvoor zit Zinzia nog in de voorbereidende fase. Zinzia maakt al sinds 1998 gebruik van de locatie in Bemmel. De Lingehof heeft plek voor zo’n 150 bewoners.

Zie ook het artikel over het nieuwe Warm Welkom in de Gelderlander.