Ga naar de inhoud
Geplaatst op 11 juli 2023

Werken na je pensioen

Ga je met pensioen of krijg je pensioen? Voor Diny Kosters geldt het laatste. Ze geniet al bijna 3 jaar van haar pensioen én werkt daarnaast bij Zinzia als woonzorgbegeleider. Hoe dat zit? Dat vertelt Diny zelf: “Ik kan niet stilzitten, ik wil iets betekenen voor anderen. Ik ben een mensenmens. En met mijn flexcontract plan ik zelf in wanneer ik wil werken. Ideaal!”

Diny is op latere leeftijd in de zorg gaan werken, daarvoor werkte ze als adviseur in de zakelijke dienstverlening. Vanwege een reorganisatie stopte haar werk daar. Ze kwam thuis te zitten. “Na een tijdje dacht ik ‘wat gaan we nou doen’? Na een vakantie, wat eigenlijk echt niet als vakantie voelde, belde ik Annemieke Sigmond (red. vrijwilligerscoördinator) op. Die week erop kon ik als vrijwilliger aan de slag bij verschillende woningen op Oranje Nassau’s Oord.”

Het vrijwilligerswerk bleef. Na een tijdje kreeg ze een contract aangeboden. Diny koos zelf voor een flexcontract. “Ik kan nu zelf mijn diensten inplannen. Zo behoud ik mijn flexibiliteit. Per maand moet ik 27 uur werken maar meestal werk ik meer dan het dubbele aantal uur. Waarom? Omdat ik het werk echt leuk vind. Ik vind het fijn om er voor de mensen te kunnen zijn. Soms denk ik wel eens ‘waarom heb ik vroeger niet voor de zorg gekozen?’.”

Dit jaar hoopt Diny 69 te worden. Tot welke leeftijd wil ze blijven werken bij Zinzia? “Geen idee. Net zolang ik het werk fysiek aan kan.”