Ga naar de inhoud
Geplaatst op 28 oktober 2020

Willy geniet van haar werk als vrijwilligster

Willy is vrijwilligster bij De Lingehof in Bemmel. Ze heeft vroeger in een verzorgingshuis gewerkt. Zij haalde er tijdens haar werk al veel voldoening uit om iets voor ouderen te kunnen betekenen. Ook verzorgde zij lange tijd haar eigen moeder.

Willy: “Het is bijzonder om iets voor mensen te kunnen doen. En ook heel belangrijk.” Gewoonlijk speelt Willy wekelijks met een aantal mensen Koersbal. Samen met vrijwilligers José en Gerard, legt ze lange matten op de vloer en er zijn ballen. Geen gewone ballen, maar met een platte kant. En die moet je dus heel anders gooien dan een jeu de boules bal, anders raken ze ‘uit koers’. Je richt ermee op een klein balletje aan het eind van de mat. Mede door de manier waarop de vrijwilligers het spel begeleiden, is het steeds weer een en al gezelligheid. En nog best spannend ook. De bewoners kijken er elke week weer naar uit en hebben tegelijkertijd weer wat beweging gehad.

Wandeling met bewoners

Volgens Willy is er echter veel meer te doen. “Het is ook zo fijn om even een wandelingetje met bewoners te kunnen maken. Al is het maar een rondje om het huis. De Lingehof staat midden in het dorp Bemmel. Soms zien bewoners dan weer bekenden die ze uitnodigen om een keer langs te komen. Van het  ene contact ontstaat dan  het andere.”

Ook zin in vrijwilligerswerk?

Voor mensen die overwegen vrijwilligerswerk te doen heeft Willy wel een suggestie. “Kom gewoon eens kijken. Misschien ken je een buurvrouw of buurman van vroeger die hier woont, kom dan eens op bezoek om te kijken hoe iemand woont en hoe het gaat. Je hoeft niet meteen vrijwilliger te worden, maar kom gewoon eens langs. Misschien kom je er achter dat je vrijwilliger wilt worden en er net zoveel plezier in hebt dan ik. “

Wens zoekt jou!

Op onze website wenszoektjou.nl tref je de wensen van onze bewoners aan. Staat er een wens bij waarvoor jij jouw talent kunt inzetten? Reageer via deze website.