Ga naar de inhoud
Geplaatst op 22 december 2022

Zelfgemaakte kerstkaarten van meneer Winter

Wat is er nou een beter cadeau dan een mooie foto van jezelf? Een foto van jezelf voor een versierde kerstboom! Dat dacht meneer Winter (91), bewoner van Rumah Kita, ook. Hij heeft de bewoners van Lotus 3, 20 in totaal, gefotografeerd voor de kerstboom. Het resultaat? Een mooie kerstkaart voor de bewoners én voor de eerste contactpersonen van de bewoners.

Fotografie
Zelf kerstkaarten maken is niet iets van de laatste jaren voor meneer Winter. Toen hij nog in Nederlands-Indië woonde maakte hij zelf ook kerstkaarten. “Ik fotografeerde een dennenboom en een kerk. Die liet ik apart afdrukken. Ik knipte de boom uit en versierde de boom. De kerk knipte ik ook uit. Dan plakte ik alles op een ander vel. In Nederlands-Indië sneeuwde het nooit dus tekende ik zelf de sneeuw erbij. Ook schreef ik er Zalig kerstfeest bij”, vertelt meneer Winter. Het resultaat werd weer gefotografeerd. En zo ontving zijn familie een hele originele kerstkaart.

Dit jaar stonden zijn medebewoners voor de camera. “Ik heb de foto’s gewoon met een mobiel gemaakt, de lenzen van de mobieltjes zijn goed genoeg hiervoor.” De kerstkaarten hangen nu op de deur van iedere bewoner.