Ga naar de inhoud
Geplaatst op 12 december 2022

Zelfgemaakte kerststal geschonken aan Zinzia

Eerst genoten ze er zelf van, later hun kinderen en kleinkinderen en nu is het de buurt aan bewoners van Oranje Nassau’s Oord. Elly Alffenaar schenkt haar zelfgemaakte kerststal aan Zinzia, de plek waar haar zwager de laatste jaren heeft gewoond. Hij is afgelopen oktober overleden.

“Samen met een schoonzus en een vriendin van haar hadden we een knutselclubje. We maakten van alles. We kwamen op een dag, zo’n 20 jaar geleden, op het idee om samen een kerststal te maken”, vertelt Elly. “We zochten stoffen uit voor de kleding en maakten van papier marché de poppen. Mijn broer en schoonzus maakten de stal.” Een jaar lang werkte het drietal er elke woensdagmiddag aan. “Hij heeft lang bij ons thuis gestaan. De kinderen en later kleinkinderen speelden er mee. Maar nu is ie te groot voor ons huis, en de kinderen en kleinkinderen die kijken er niet meer naar om. Zou het niet iets zijn voor O.N.O. dacht ik toen.”

Zinzia is erg dankbaar dat wij deze kerststal hebben gekregen. Hij heeft een mooi plekje gekregen op het podium. “Ik ben wel van plan om een keer te komen kijken. Ik heb laten zien hoe ik altijd alles neerzette dus ik ben heel benieuwd hoe de stal erbij staat”, vertelt Elly.