Ga naar de inhoud
Geplaatst op 17 januari 2020

Update 20 jan. Citrix-omgeving extern Zinzia weer toegankelijk

Citrix heeft vandaag een oplossing gepresenteerd voor Zinzia waardoor onderstaande problemen geen gevolgen meer hebben. Externe toegang tot de Citrix-omgeving is nu weer mogelijk.

Zinzia sluit uit voorzorg Citrix-omgeving

Afgelopen week zijn er problemen rondom Citrix in Nederland uitgebreid in het nieuws geweest. Ook medewerkers van Zinzia werken op de computers in een ‘Citrix omgeving’ en wij bieden medewerkers externe toegang tot het netwerk. Vanuit kantoor kan men gewoon werken maar thuiswerken is tijdelijk niet mogelijk. Voor onze bewoners en cliënten hebben de maatregelen geen gevolgen.

Citrix voor thuiswerkers dichtgezet

De externe toegang van Zinzia is op advies van het Nationaal Cyber Securty Centrum van de overheid rond 10.30 uur vanmorgen dichtgezet. Dat houdt in dat medewerkers die externe toegang hebben tot het Citrix netwerk, voorlopig niet meer kunnen inloggen.

Citrix is wereldwijd bezig met een oplossing. Zodra die oplossing beschikbaar is, zal ook Zinzia deze uitrollen. We verwachten dat deze oplossing in de week van 20 januari 2020 beschikbaar komt. Vanzelfsprekend houden we onze medewerkers op de hoogte van de ontwikkelingen. Op dit moment zijn er geen problemen met Citrix. De maatregelen worden uit voorzorg genomen.

Geen gevolgen bewoners

Alle medewerkers die thuis werken zijn persoonlijk door hun leidinggevende op de hoogte gesteld van het feit dat zij thuis niet kunnen inloggen. Voor degenen die vanuit de locaties van Zinzia werken is er niets veranderd. Hun werk kan gewoon doorgang vinden. De maatregelen hebben dan ook geen gevolgen voor de zorg voor onze bewoners en cliënten.