Ga naar de inhoud
Geplaatst op 26 november 2020

Zinzia werkt aan duurzaamheid

Binnen Zinzia is duurzaamheid een belangrijk onderwerp in het dagelijks leven in de organisatie. We hebben al veel acties ondernomen op dit gebied en nu gaan we ook energie opwekken met zonnepanelen. Afgelopen weken zijn er maar liefst 1.467 stuks zonnepanelen gelegd op de daken van de nieuwbouw en ‘de hofjes’ (Wilhelminahof, Julianahof, Amaliahof), bij Oranje Nassau’s Oord.

Eerdere investeringen

Eerdere investeringen zijn onder meer terug te vinden in de biomassa centrale ten behoeve van warm water. Nagenoeg de totale warmtevraag komt vanuit deze centrale. Dit betekent dat we hiervoor geen fossiele brandstof hoeven in te zetten. De huidige verlichting wordt langzamerhand vervangen door led-verlichting waardoor we veel minder stroom verbruiken en minder lampen hoeven te vervangen. En bij Oranje Nassau’s Oord staan sinds deze zomer laadpalen voor fietsen en auto’s. De nieuwbouw van Oranje Nassau’s Oord is energie neutraal.

We hopen in de toekomst meer investeringen te doen in het kader van duurzaamheid. De zonnepanelen zijn weer een mooie stap in de goede richting.