Hospice – De Zijdevlinder

Liefdevolle stervensbegeleiding

Hospicezorg is zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. In het hospice bieden we stervensbegeleiding waarbij rust en aandacht centraal staan. In een warme, huiselijke omgeving doen we alles om u te ondersteunen. Bijvoorbeeld de pijn wegnemen of verzachten. Er gewoon voor u zijn. U leeft en woont zo veel mogelijk op uw eigen manier. Met familie en vrienden om u heen. Daar sluiten wij met onze zorg bij aan.

Direct hospicezorg regelen?

Benieuwd naar De Zijdevlinder? Vul het contactformulier in voor een vrijblijvende kennismaking of rondleiding. U kunt ons ook bellen: 088 311 42 00 (Zorgbemiddeling Zinzia).

Onze hospicezorg

Voor hospicezorg kunt u bij Zinzia terecht in De Zijdevlinder in Wageningen. De Zijdevlinder is een kleinschalige, sfeervolle locatie voor maximaal tien mensen. U heeft een eigen kamer met veel privacy. Daarnaast is er een gedeelde woonkamer. Omdat momenten met familie en vrienden in het hospice juist nu zo waardevol zijn, is bezoek altijd welkom en kunnen uw gasten mee-eten en blijven slapen. Er zijn twee keukens in huis zodat uw verwanten hier zelf kunnen koken.

In De Zijdevlinder krijgt u alle zorg en begeleiding die u nodig heeft. 24 uur per dag is er een arts beschikbaar om met u mee te denken. Ook andere professionals staan voor u klaar. Heeft u behoefte om te praten over uw zorgen of angsten? De geestelijk verzorger neemt graag de tijd voor u. Datzelfde geldt voor de vrijwilligers: ze zijn er voor u. De Zijdevlinder is onderdeel van Verpleeghuis Rumah Kita. U kunt gebruikmaken van het Warm Welkom, het restaurant en de tuin van Rumah Kita.

Meer weten over de hospicezorg van Zinzia? Download de brochure van De Zijdevlinder.

Voor wie is een hospice?

Een hospice is er voor mensen in hun laatste levensfase die specifieke zorg nodig hebben die in hun eigen omgeving niet beschikbaar is. Voor hospicezorg heeft u ‘palliatief terminale zorg’ nodig. Mensen met een levensverwachting van drie maanden of korter komen voor deze indicatie in aanmerking. De huisarts of een medewerker van het ziekenhuis regelt de indicatie voor u. In hospice De Zijdevlinder wonen alleen volwassenen (vanaf 18 jaar). Voor opname in het hospice bij Rumah Kita hoeft u niet persé van Indische of Molukse afkomst te zijn. De Zijdevlinder wordt namelijk een hospice voor mensen met verschillende culturele achtergronden.

Hoelang is de wachtlijst voor een hospice?

Hospicezorg wordt vaak op het laatste moment geregeld. Daarom is er voor hospice De Zijdevlinder meestal geen wachtlijst. Neem contact op met Zorgbemiddeling van Zinzia (088 311 42 00) als u wilt weten of er op dit moment plek is.

Kosten hospice bij Zinzia

De kosten voor het hospice worden grotendeels of helemaal vergoed. Of u een eigen bijdrage moet betalen, hangt af van uw situatie en zorgverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen.

Bij hospice De Zijdevlinder betaalt u een kleine vergoeding voor sommige extra diensten. Bijvoorbeeld een maaltijdvergoeding als uw bezoek mee-eet en een vergoeding voor het gebruik van de televisie.