Ga naar de inhoud

Landgoed ONO

7.8

Zorgkaart Nederland

Op basis van 425 beoordelingen

Oranje Nassau’s Oord heeft een koninklijke geschiedenis. Dat is goed terug te zien in het prachtige omliggende landgoed. Bewoners en bezoekers van het verpleeghuis genieten hier enorm van. Lekker wandelen langs het beekdal. De geuren van het bos opsnuiven. De damherten begroeten.

Flora en fauna

Er groeit van alles op het landgoed Oranje Nassau’s Oord. Dat maakt het heel aantrekkelijk voor dieren. Er leven bijvoorbeeld vossen, konijnen, reeën en eekhoorns. Verschillende reptielen, vogels en insecten vinden er onderdak. En er staan veel oudere bomen. De beuken langs de Koningslaan zijn geplant in 1861.

Ontspanning

De 168 hectare van het landgoed grenzen aan de bossen van Dorschkamp. Ze vormen daarmee een aaneengesloten wandelgebied. Combineer uw wandeling met een bezoek aan de historische moestuin van koning Willem III. Tegenwoordig worden hier biologische groenten verbouwd uit de tijd van Willem III. U kunt een deel van de oogst kopen. Of een kop koffie drinken met uitzicht op de authentieke tuinmuur.

Op een leuke manier een deel van ons landgoed verkennen? Klik hier voor onze puzzeltocht. Voor jong en oud!

Geschiedenis

De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot de middeleeuwen. In het beekdal stond toen kasteel Grunsfoort. Dit werd in de 18e eeuw afgebroken. Ten westen van het beekdal kwam een eeuw later het paleis van Willem III te staan. Hij schonk het landgoed aan zijn vrouw, koningin Emma. Zij liet in 1898 naast het paleis een veel groter sanatorium bouwen. Dat is het huidige verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord. Helaas raakte het paleis in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. Daarna is het afgebroken.

Waar kunnen we u mee helpen?

Ik wil kennismaken

Ik wil mijzelf inschrijven

Veelgestelde vragen