Ga naar de inhoud

Maatschappelijk ondernemen

Zinzia heeft een belangrijke maatschappelijke rol. Bijdragen aan een prettig en kleurrijk leven van kwetsbare ouderen. Klaarstaan waar mensen het zelf niet redden. Daarom is Zinzia erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Om onze rol zo goed mogelijk te vervullen, kijken we altijd wat op de lange termijn het beste werkt. Voor onze klanten, onze medewerkers en onze omgeving.

In onze bedrijfsvoering zijn we steeds gericht op de toekomst. Want ook in 2030 willen we er voor ouderen zijn. We zorgen dus dat onze organisatie financieel gezond blijft. Richten ons werk slim in. Dat betekent ook dat we goed aansluiten bij wat mensen zelf kunnen. En dat we veel samenwerken met mantelzorgers en vrijwilligers. We zijn steeds bezig met innovatie: met nieuwe middelen kunnen we meer mensen betere zorg bieden.

Ook als werkgever heeft Zinzia een maatschappelijke rol. Werken bij Zinzia moet meerwaarde bieden. Betekenisvol én uitdagend zijn. We investeren structureel in scholing van onze medewerkers. Iedereen krijgt de kans om zich op zijn eigen manier te ontwikkelen. Om initiatief te nemen en verder te leren, een leven lang.

Sinds 2014 staat er een houtkachelinstallatie in een bijgebouw op het landgoed van Zinzia. Op dit moment staat de nieuwe houtkachel aan om bewoners en medewerkers van verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord centraal te verwarmen. De kachel wordt op houtsnippers gestookt. Een deel van het houtafval is afkomstig van uit houtproductie van landgoed Oranje Nassau’s Oord. Het andere deel wordt aangevoerd uit de regio.