Ga naar de inhoud
Rumah Kita

Van Vrijwilliger naar Medewerker | Denise Abels

Denise Abels

De 34-jarige Denise uit Ede heeft helemaal haar plek gevonden in de zorg bij Zinzia. Als helpende bij Rumah Kita zet ze zich dagelijks in om het leven van anderen te verbeteren. “Deze baan past echt heel goed bij mij,” zegt ze enthousiast. “Elke dag biedt een nieuwe kans om positieve veranderingen in iemands leven te brengen.” Inmiddels heeft Denise zich al aangemeld voor de interne opleiding ‘helpende plus’, en is ze klaar voor een volgende stap. 

Vrijwilliger 
Haar pad bij Zinzia begon als vrijwilliger bij Rumah Kita. Het was een natuurlijke stap, geïnspireerd door haar ouders en haar Indische afkomst. “Mijn vader komt elk jaar bij de ‘Pasar Malam’ bij Rumah Kita. Op zijn suggestie heb ik besloten om hier vrijwilligerswerk te gaan doen, wat mijn ogen opende,” herinnert Denise zich. “Ik wilde altijd al zorgen voor anderen, en vrijwilligerswerk was de perfecte eerste stap.” 

Denise’s avontuur als vrijwilliger begon in augustus, waar ze eerst de gasten verwelkomde in het Warm Welkom en al snel haar weg vond naar het restaurant. Maar haar hart lag elders. “Ik wilde meer betekenen, dichter bij de mensen zijn,” zegt ze. En dat deed ze, door in november te beginnen met het vergezellen van een groep bewoners. “Elke glimlach, elk dankbaar woord, het bevestigt dat ik de juiste keuze heb gemaakt.” 

Het hoogtepunt van haar vrijwilligerswerk? “Het moment dat ik besefte dat je echt een verschil maakt. Zoals die keer dat ik een lastige situatie met een bewoner met gemak aankon. Het voelde alsof ik mijn roeping had gevonden,” vertelt Denise enthousiast. 

Opleiding 
Haar ervaring als vrijwilliger was de springplank naar de opleiding Assisteren in Zorg en Welzijn. “Het is één ding om te zorgen, maar iets anders om de vaardigheden te hebben om professioneel te ondersteunen,” legt ze uit. “En het mooie is, iedereen kan het leren. Het is een kwestie van durven en doen.” 
 
Denise’s verhaal is een mooi voorbeeld van de impact die vrijwilligers kunnen hebben wanneer ze de overstap maken naar medewerker. “De ervaringen die ik als vrijwilliger heb opgedaan, zijn zo enorm waardevol. Ze hebben me niet alleen voorbereid op een professionele rol in de zorg, maar ook het vertrouwen gegeven om deze stap te zetten,” deelt Denise. 

Zet de stap 
Haar boodschap is duidelijk: vrijwilligerswerk kan een goed begin zijn. Het kan een springplank naar een mooie carrière in de zorg zijn, waar je elke dag het verschil maakt. “Durf de stap te zetten. Je bent er klaar voor, en de zorgwereld heeft mensen zoals jij nodig,” concludeert Denise met een bemoedigende glimlach.

Ben je vrijwilliger en geïnspireerd door het verhaal van Denise? Bespreek je wensen dan met een van de vrijwilligers coördinatoren. Ben je geen vrijwilliger maar heb je interesse om meer betrokken te raken bij de zorgsector? Er zijn naast vrijwilligerswerk nog tal van andere mogelijkheden. Zet de stap: Werken & leren | Zinzia Zorggroep!