Ga naar de inhoud
De Lingehof

Vrijwilliger bij Zinzia | Dennis Wouters

Samen koken, bewoners naar de kerkdienst brengen, een kastje opknappen, een spelletje spelen, lachen, praten en vooral luisteren. De vrijwilligers bij Zinzia zijn onmisbaar. Zij bezorgen bij de bewoners en de medewerkers een glimlach op het gezicht. Wie zijn ze? En waarom zetten zij zich in als vrijwilliger? Leer de komende tijd een aantal van onze vrijwilligers kennen met deze rubriek: Vrijwilliger bij Zinzia. In deze editie vertellen we het verhaal van Dennis Wouters.

Elke woensdagochtend ruilt Dennis voor 4 uur zijn laptop even in voor een dienblad en doet hij zijn sloof voor. Hij ondersteunt de medewerkers gastvrijheid van het Grand Café van De Lingehof in Bemmel. “Ik miste het menselijke contact. Dus toen ik heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Bianca (van Brandenburg, teamleider Gastvrijheid) opgebeld en gevraagd naar de mogelijkheden.” Dennis heeft naast de Hotelschool jarenlang als bijbaantje gewerkt bij het Grand Café. Hierna is hij gestart met een traineeship Personeelszaken. Vanwege de coronapandemie pakte dit anders uit, hij kwam snel thuis te zitten. “Ik ging bij mezelf te rade, moest ik echt 40 uur per week werken? Was het financieel echt nodig? Nee, dat was het niet. Ik wilde iets terug doen. En daarom ben ik als vrijwilliger gaan werken”, vertelt Dennis.

Als Dennis er is hebben de medewerkers Gastvrijheid tijd voor de werkzaamheden die zijn blijven liggen. Dennis staat dan ook als extra medewerker op de planning. “Het meest gelukkig ben ik als ik iemand een bakje koffie kan serveren met een lekker gebakje erbij. Als je iemand blij kan maken, ziet stralen, dat maakt mijn dag weer goed. Het is een mooie variatie naast mijn werk bij Personeelszaken. Hier kan ik fysiek bezig zijn, even met iets anders bezig zijn.”

Gewoon doen!
“Als je echt iets wil doen voor de maatschappij, iets terug wil doen en het past financieel gezien om minder te werken, ga dan vrijwilligerswerk doen. Je krijgt er zoveel voor terug!”, besluit Dennis.

Vrijwilligerswerk bij Zinzia kan op verschillende manieren ingevuld worden. Koken, samen spelletjes spelen, bewoners brengen naar de dienst, chauffeur en nog veel meer. Waar zet jij je voor in? Kijk op de website www.wenszoektjou.nl voor de mogelijkheden.