Ga naar de inhoud
Rumah Kita

Vrijwilliger bij Zinzia | Dirk Knoester

Samen koken, bewoners naar de kerkdienst brengen, een kastje opknappen, een spelletje spelen, lachen, praten en vooral luisteren. De vrijwilligers bij Zinzia zijn onmisbaar. Zij bezorgen bij de bewoners en de medewerkers een glimlach op het gezicht. Wie zijn ze? En waarom zetten zij zich in als vrijwilliger? Leer de komende tijd een aantal van onze vrijwilligers kennen met deze rubriek: Vrijwilliger bij Zinzia. In deze editie vertellen we het verhaal van Dirk Knoester. 

Zeven jaar geleden liep Dirk per toeval Rumah Kita binnen. Het warme gevoel, het thuisgevoel overviel hem. Hij komt uit Indonesië maar woont al 60 jaar in Nederland. “Ik zag die vlinders hangen, fantastisch!”

Dirk werkt als vrijwilliger bij het Warme Welkom in Rumah Kita. Hij maakt de drankjes klaar, rekent af, bedient mensen en wijst gasten de weg. “Het is heel gezellig! En dat terwijl ik het eerst helemaal niet kende. Mijn moeder zei vroeger wel eens dat ze naar een kennis die bij Rumah Kita woonde ging. Ik nam dat aan en vroeg niet waar het precies lag. Nu woont ze hier zelfs! En mijn zoon, die woont tegenover Rumah Kita. Hij heeft altijd heerlijke nasi goreng, die haalde hij bij de toko zei hij. Op een dag nam hij mij mee naar zijn toko. Ik dacht dat we naar de stad gingen lopen maar we staken de weg over en liepen hier naar binnen. Ik ben nooit meer weggegaan”, vertelt Dirk enthousiast.

Awesome
“Hoe ik het vrijwilligerswerk hier vind? Wat is de overtreffende trap van prima? In het Engels noemen ze het awesome toch? Zo vind ik het! Je doet wat voor de medemens en ik leer er ook veel van”, vertelt Dirk. Dirks moeder woont sinds vijf jaar bij Rumah Kita, ze is dement. “Dat vind ik wel lastig hoor, om daarmee om te gaan. Mijn moeder snapt niet dat ik hier werk. Ze leeft heel erg in het hier en nu. Dankzij mijn vrijwilligerswerk leer ik ook beter met haar om te gaan. Dat is ook heel veel waard!”

Vrijwilligerswerk?!
Vrijwilligerswerk bij Zinzia kan op verschillende manieren ingevuld worden. Koken, samen spelletjes spelen, bewoners brengen naar de dienst, chauffeur en nog veel meer. Waar zet jij je voor in? Kijk op de website www.wenszoektjou.nl voor de mogelijkheden.