Ga naar de inhoud
Oranje Nassau's Oord

Vrijwilliger bij Zinzia | Sjoerd en Neeltje

Samen koken, bewoners naar de kerkdienst brengen, een kastje opknappen, een spelletje spelen, lachen, praten en vooral luisteren. De vrijwilligers bij Zinzia zijn onmisbaar. Zij bezorgen bij de bewoners en de medewerkers een glimlach op het gezicht. Wie zijn ze? En waarom zetten zij zich in als vrijwilliger? Leer de komende tijd een aantal van onze vrijwilligers kennen met deze rubriek: Vrijwilliger bij Zinzia. In deze editie vertellen we het verhaal van Sjoerd en Neeltje.

Sjoerd en Neeltje komen 1 keer in de 4 weken op zondag helpen om bewoners van Oranje Nassau’s Oord naar de kapel te brengen voor de kerkdienst. En na de dienst brengen ze de bewoners weer thuis.

Medemens
“Het is van oudsher ingegeven dat je de medemens helpt. Dat je er niet alleen voor jezelf bent. Daarom doen wij dit”, vertelt Neeltje. Sjoerd vult aan: “Het is een onderdeel van ons leven geworden. Je laat het niet snel meer los.”

Het echtpaar is al meer dan 10 jaar als vrijwilliger verbonden aan Zinzia. “Het is ook leuk om andere vrijwilligers te ontmoeten. Want we zijn zondags met een clubje vrijwilligers. Je weet op een gegeven moment ook wat je als vrijwilligers aan elkaar hebt”, vertelt Neeltje. Toch zien ze de toekomst van vrijwilligerswerk somber in. “Wie gaat het na ons doen? Hoe gaat het straks? Er wordt steeds meer een beroep gedaan op vrijwilligers terwijl er steeds minder vrijwilligers zijn”, zegt Sjoerd.

Vrijwilligerswerk?!
En daarom is Zinzia altijd op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligerswerk bij Zinzia kan op verschillende manieren ingevuld worden. Koken, samen spelletjes spelen, bewoners brengen naar de dienst, chauffeur en nog veel meer. Waar zet jij je voor in? Kijk op de website www.wenszoektjou.nl voor de mogelijkheden.