Ga naar de inhoud
Oranje Nassau's Oord

Vrijwilliger bij Zinzia | Ton Koster

Samen koken, bewoners naar de kerkdienst brengen, een kastje opknappen, een spelletje spelen, lachen, praten en vooral luisteren. De vrijwilligers bij Zinzia zijn onmisbaar. Zij bezorgen bij de bewoners en de medewerkers een glimlach op het gezicht. Wie zijn ze? En waarom zetten zij zich in als vrijwilliger? Leer de komende tijd een aantal van onze vrijwilligers kennen met deze rubriek: Vrijwilliger bij Zinzia. In deze editie vertellen we het verhaal van Ton Koster.

Elke woensdag brengt Ton Koster mensen naar de dagbehandeling Het Reeënbosch op Oranje Nassau’s Oord. “Ik rijd de meest logische route voor de mensen. Al betekent dat voor mij dat ik soms heen en weer blijf rijden, maar dat maakt niet uit. Het draait om de mensen.”

Een deel van de mensen die naar de dagbehandeling gaan wordt gebracht, een ander deel niet. Dit heeft te maken met de financiering. De mensen die niet worden gebracht haalt Ton op. “De dag begint met het ophalen van de bussen, deze huren we van een andere organisatie. Daarna kijken we op de lijst wie we moeten ophalen en waar. En dan gaan we rijden.” ’s Middags brengt Ton de mensen weer thuis.

“Je bouwt een band op met de mensen. Dat is heel mooi. Aan de andere kant is het soms ook moeilijk want tja mensen komen ook te overlijden. Daar moest ik echt aan wennen hoor.”

Vrijwilligerswerk?!
Vrijwilligerswerk bij Zinzia kan op verschillende manieren ingevuld worden. Koken, samen spelletjes spelen, bewoners brengen naar de dienst, chauffeur en nog veel meer. Waar zet jij je voor in? Kijk op de website www.wenszoektjou.nl voor de mogelijkheden.