Ga naar de inhoud
Oranje Nassau's Oord
Rumah Kita

Vrijwilliger bij Zinzia | Ton van de Weerd

Samen koken, bewoners naar de kerkdienst brengen, een kastje opknappen, een spelletje spelen, lachen, praten en vooral luisteren. De vrijwilligers bij Zinzia zijn onmisbaar. Zij bezorgen bij de bewoners en de medewerkers een glimlach op het gezicht. Wie zijn ze? En waarom zetten zij zich in als vrijwilliger? Leer de komende tijd een aantal van onze vrijwilligers kennen met deze nieuwe rubriek: Vrijwilliger bij Zinzia. In deze eerste editie vertellen we het verhaal van Ton van de Weerd.

“Het is leuk om Johnny te plezieren.” Elke dinsdag haalt Ton Johnny Pattiwaellapia op van Rumah Kita om hem naar Oranje Nassau’s Oord te brengen. Johnny speelt dan voor de bewoners van de afdelingen Grunsfoort/Laankamp gitaar.

Koken
“Ik wilde eigenlijk gaan koken bij Rumah Kita, daar had ik mij voor aangemeld. Maar gedurende het gesprek met de vrijwilligerscoördinator kwam ik erachter dat het veel te veel werk voor mij was, dat ik het moeilijk kon combineren met mijn werk. En toen kwam Rita (medewerker welzijn) binnen. Ze zat met Johnny in haar maag, die moest die middag nog naar Oranje Nassau’s Oord. Dat wilde ik wel doen en vanaf dat moment ben ik Johnny’s manager haha”, vertelt Ton.

Ton is gepensioneerd en nu werkzaam als vrachtwagenchauffeur. “Johnny ophalen en wegbrengen past precies in mijn volle agenda. En het is nog gezellig ook!”

Vrijwilligerswerk?!
Ken jij iemand die op zoek is naar vrijwilligerswerk of heb je zelf interesse? Kijk op de website www.wenszoektjou.nl voor de mogelijkheden