Revalidatiezorg

U komt vanuit het ziekenhuis na ziekte, een beroerte, een ongeluk of een operatie. En dan breekt een tijd van revalidatie aan. Via het ziekenhuis kunt u bij Zinzia in een prettige omgeving revalideren. Op uw eigen manier, in uw eigen tempo. Op de geriatrische revalidatieafdeling werkt u onder begeleiding van een gespecialiseerd team aan uw herstel. Met als doel weer zelfredzaam te kunnen zijn in de thuissituatie en de dingen te kunnen doen die voor u belangrijk zijn.

Revalideren is een intensief traject. In Oranje Nassau’s Oord in Wageningen en de Lingehof in Bemmel werken professionele revalidatie teams met jarenlange ervaring die u hierbij ondersteunen. Afhankelijk van uw situatie maken de fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, diëtiste, psycholoog of maatschappelijk werker daar deel van uit. Er is altijd een arts (specialist ouderengeneeskunde) betrokken die de revalidatie coördineert. Verder maken de verpleegkundigen en verzorgenden op de afdeling onderdeel uit van het team. Bij uw vaste aanspreekpunt kunt u met al uw vragen terecht.

Overgang ziekenhuis – verpleeghuis – thuis
Uw revalidatieprogramma sluit direct aan op de zorg in het ziekenhuis. We werken daarvoor nauw samen met de vier ziekenhuizen in de regio. Op onze revalidatie afdeling is sprake van een therapeutisch klimaat. Dit betekent dat alles de hele dag door in het teken staat van uw revalidatie en herstel. Zo snel als dat mogelijk is gaat u weer naar huis. Vanuit huis kunt u de behandeling bij ons vervolgen, thuis of op onze locaties. Wij zorgen dat alles soepel verloopt. De ergotherapeut kan bijvoorbeeld al vroeg kijken of er in uw huis aanpassingen nodig zijn.

Voorzieningen
U heeft een comfortabele eigen kamer met gedeeld sanitair. Op de woning zijn 6 tot 10 andere revalidanten waarmee u de gezamenlijke ruimte deelt bij bijvoorbeeld de maaltijden. Uiteraard kunt u ook gebruikmaken van het sfeervolle grand café, het restaurant en de tuin. En van de diensten in het verpleeghuis. Dagelijks kunt u deelnemen aan de diverse gezellige activiteiten die worden georganiseerd. Zinzia is ook in het bezit van moderne oefenruimtes met apparatuur voor allerlei soorten therapie.

Indicatie en kosten
Voor revalidatiezorg heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie wordt afgegeven in het ziekenhuis. Uw zorgverzekering vergoedt de ondersteuning.
Voor meer informatie over aanvullende producten en diensten klik hier.

Silverfit
Zinzia is ook in het bezit van de Silverfit ter ondersteuning van het revalidatietraject. Wilt u weten wat uw met de Silverfit kan? Bekijk hier het filmpje van de Silverfit.

Wilt u meer informatie?
Klik hier voor de folder Geriatrische revalidatiezorg.