Hospicezorg

Hospicezorg is zorg voor mensen die in de laatste fase van hun leven zijn gekomen. Zorg waarbij rust en aandacht centraal staan. In een veilige, huiselijke omgeving doen we alles om u in deze fase te ondersteunen. Bijvoorbeeld de pijn wegnemen of verzachten. Er gewoon voor u zijn. U leeft en woont zo veel mogelijk op uw eigen manier. Met familie en vrienden om u heen. Wij sluiten daar met onze zorg bij aan.

Verpleeghuis De Lingehof in Bemmel heeft een aparte eenheid voor hospicezorg, met ruimte voor vier personen. U heeft een eigen slaapkamer die u veel privacy biedt. En die u natuurlijk naar eigen smaak kunt inrichten. Telefoon, tv, koelkast en internet zijn aanwezig. Uw bezoek is altijd welkom in de gezamenlijke woonkamer. Uw gasten kunnen ook bij ons eten en overnachten.

Zorg
Voor een waardige laatste levensfase is goede zorg belangrijk. De specialist ouderengeneeskunde is 24 uur per dag beschikbaar om met u mee te denken. Ook de andere professionals in de Lingehof staan voor u klaar. Misschien heeft u behoefte om te praten over wat er gaat gebeuren. Heeft u zingevingsvragen. Dan kunt u in gesprek gaan met de geestelijk verzorger. Ook vrijwilligers staan voor u klaar. Uiteraard alleen als u daar behoefte aan heeft.

Voorzieningen
Voor ontspanning en ontmoeting kunt u terecht in de gezamenlijke ruimtes van het verpleeghuis. Zoals het restaurant, het grand café, de kapel en de tuin. Ook kunt u kiezen uit het diverse aanbod aan diensten en activiteiten in het verpleeghuis.

Indicatie
Voor hospicezorg (palliatieve zorg) heeft u een indicatie van het CIZ nodig. Volwassenen met een levensverwachting van drie maanden of korter komen voor deze indicatie in aanmerking.

Download hier de folder Hospicezorg