Ga naar de inhoud
Geplaatst op 2 maart 2023

Nino en Anouk zijn dé sterren van televisieprogramma Voor Nu en Morgen

Zinzia is één van de drie zorgorganisaties die gevolgd gaat worden voor een uitzending van het televisieprogramma Voor Nu en Morgen. Het programma wordt in het voorjaar meerdere malen uitgezonden op SBS6. En daarnaast is er ook het nodige te zien op social media. De opnames zijn donderdagmiddag 9 maart op Oranje Nassau’s Oord.

Voor Nu en Morgen
Wat zijn onze uitdagingen? Nu en in de toekomst? En hoe gaan we deze uitdagingen te lijf? Deze drie vragen staan centraal tijdens de uitzending van het televisieprogramma Voor nu en Morgen. De andere twee organisaties die gevolgd gaan worden zijn Attent Zorg en Radiotherapie Nederland.

Donderdagmiddag 9 maart zijn er opnames op Oranje Nassau’s Oord. Het redactieteam en presentator Kevin Brouwer volgen die dag twee medewerkers in hun werk. Nino Kuster en Anouk van Ooijhuizen zijn de medewerkers die gevolgd gaan worden. Wie zijn deze televisiesterren van Zinzia?

Nino Kuster
Nino is medewerker welzijn voor de woningen Laankamp/Grunsfoort “Het werken met mensen, dat spreekt mij aan.” De goedlachse Nino is afgelopen zomer begonnen als vakantiekracht voor camping Goed Geluk op Oranje Nassau’s Oord. Hij is niet meer weggegaan. Nu danst Nino mee met linedansen, zingt hij oud-Hollandse hits, en bovenal zorgt hij ervoor dat de bewoners de aandacht verdienen die ze nodig hebben. Samen met Berte Stunnenberg, medewerker welzijn, begeleidt hij de wekelijkse activiteit Muziek in de bieb. Bewoners halen herinneringen op met en door muziek. Nino zit naast het werk bij Zinzia niet stil, hij studeert bewegingsagogie. Ondertussen past hij het geleerde alvast toe tijdens de verschillende bewegingsactiviteiten die hij organiseert. “Frisbeeën met de bewoners, dat is leuk!”

Waarom Nino meedoet aan de uitzending? “Ik wil de zorg weer populair maken voor jongeren!”

Anouk van Ooijhuizen
Anouk werkt als verzorgende bij Prinsenbosch/Domeinbosch. Vorig jaar heeft ze de opleiding tot gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GVP) afgerond. Zij en haar 10 andere collega’s met deze rol beschikken nu over specialistische kennis over dementie en omgang met complex gedrag. Een belangrijke rol die in de toekomst steeds belangrijker gaat worden gezien de steeds complexere zorgvragen.

Anouk is een zij-instromer. Nog maar vijf jaar geleden gooide ze het roer volledig om. “Ik werkte als filiaalleider bij de Blokker. Door reorganisaties werd ik aan het denken gezet en zo belandde ik plots op een informatiemarkt waar Zinzia ook stond.” Het viel haar daar op dat de andere zorgorganisatie allemaal een perfect praatje hadden over werken in de zorg. Zinzia niet. “Ton van Eldonk (red. clustermanager bij Zinzia) vertelde juist dat het niet allemaal zo rooskleurig is zoals wordt voorgeschoteld. Dat triggerde mij.” Ze kwam binnen bij de zorg en gaat nooit meer weg.

Waarom Anouk meedoet aan de uitzending? “Ja, we wassen bewoners, maar als ik daarna zie hoe een bewoner dankbaar is dat ze weer fris en fruitig de dag in gaat, dan vergeet ik dat wassen. De zorg, het is zoveel meer!”

Allemaal een ster!
Natuurlijk zijn alle collega’s de sterren van Zinzia. Anouk en Nino vertegenwoordigen al deze toppers. Zij vertalen de boodschap waar wij allemaal voor staan: voor een leven met kleur!