Ga naar de inhoud
Geplaatst op 21 maart 2019

Onthulling eerste steen Oranje Nassau’s Oord

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de nieuwbouw van het psychogeriatrisch verpleeghuisdeel van Oranje Nassau’s Oord, Kortenburg 4 in Wageningen. Een van de verpleeghuizen van Zinzia Zorggroep. Nu de startfase van de bouwwerkzaamheden is begonnen, heeft Zinzia dit moment ingeluid tijdens de officiële eerste steenlegging op 21 maart. Een afvaardiging van bewoners, medewerkers en vrijwilligers heeft de handeling verricht.

Mijlpaal

Dit is een mijlpaal waar Zinzia jarenlang met veel betrokkenen naartoe gewerkt heeft. De nieuwbouw maakt het kleinschalig wonen en werken vanaf eind 2019 echt mogelijk. En daarmee kan Zinzia Zorggroep nog beter aansluiten op dat wat er toe doet in het leven van (psychogeriatrische en somatische) bewoners. Het gebouw biedt de ruimte aan mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers om hierin een passende bijdrage te leveren. Zinzia’s visie om radicaal mensgericht te werken wordt zo in de praktijk vertaald. Dat de nieuwbouw in aansluiting op het monumentale deel nu écht van start gaat, is een historische gebeurtenis en zorgde voor een feestelijke dag. Een paar honderd genodigden werden vandaag ontvangen met een kop koffie in het ‘Warm welkom’. Onder hen waren onder meer bewoners, relaties,omwonenden, vrijwilligers en medewerkers. In een lange stoet gingen zij samen op weg naar de plek waar de onthulling plaatsvond.


Onthulling eerste steen

De eerste steen werd onthuld door het echtpaar Hoevelaken, bewoners Oranje Nassau’s Oord, Gradie Hendriksen sinds tien jaar vrijwilliger/chauffeur voor de bewoners en twee medewerkers die al respectievelijk 44 en 43 jaar in dienst zijn: Tea Jansen en Rinie Janssen.

De onthulling van de eerste steen werd begeleid door Burgemeester Van Rumund van Wageningen en Hans Somer, bestuurder van Zinzia Zorggroep. Zij gaven een terugblik op de voorbereidingen van de nieuwbouw en spraken de wens uit dat bewoners veel plezier mogen beleven aan de nieuwbouw welke geheel afgestemd zal zijn op de nieuwe tijdgeest en behoeften van mensen met dementie. Tevens maakten zij van de gelegenheid gebruik om de vele betrokkenen te bedanken. De genodigden konden een uniek kijkje nemen op de bouwplaats waar inmiddels de contouren van de nieuwe gebouwen zichtbaar zijn. Aansluitend was er gelegenheid tot een drankje en hapje en werd nog even gezellig nagepraat. De bewoners die niet bij de onthulling aanwezig konden zijn, werden verrast met een gevuld koekblik met een afbeelding van de nieuwe locatie. Op die manier konden zij ook meegenieten van de feestelijkheden.

 

Foto: Nine Geertman