Ga naar de inhoud

Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag

Kampt uw dierbare met ernstig probleemgedrag in combinatie met dementie en lijken oplossingen ongrijpbaar? Zinzia biedt zorg aan kwetsbare ouderen met Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag, afgekort als D-ZEP.

Wat houdt Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag in?

Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag kan zich op verschillende manieren uiten, zoals in depressief of angstig gedrag, maar ook in psychotisch en rusteloos gedrag. Hierbij kunt u denken aan impulsieve, sociaal ongepaste en dwangmatige handelingen, zoals schreeuwen, handtastelijkheid of seksueel intimiderend gedrag. Dit kan niet alleen zeer belastend, maar soms zelfs ook gevaarlijk zijn. Voor zowel de bewoner als naasten en zorgverleners. Mensen met D-ZEP worden vaak beschreven als onvoorspelbaar of moeilijk beïnvloedbaar. Dat kan bij u als naaste en andere betrokkenen een gevoel van machteloosheid veroorzaken. Daarin ondersteunt Zinzia graag.

D-ZEP-afdeling in Wageningen

Op de zogeheten D-ZEP-afdeling van verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord (ONO) in Wageningen bieden wij zorg aan kwetsbare ouderen met Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag. Dit is een gesloten afdeling met tuin, ook wel een PG-afdeling genoemd, die is ontworpen voor ouderen die een verhoogd risico lopen om te dwalen of zichzelf in gevaar te brengen als zij rondlopen. Zinzia biedt een veilige omgeving waarin deze ouderen de zorg en begeleiding ontvangen die ze nodig hebben, terwijl het risico op gevaarlijke situaties verkleind wordt.

D-ZEP-afdeling van Zinzia

Reguliere zorg biedt niet of voldoende ondersteuning bij Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag. Op onze gespecialiseerde D-ZEP-afdeling in ONO staat 24 uur per dag een toegewijd team van professionals klaar om kwetsbare ouderen met D-ZEP de zorg te bieden die zij nodig hebben. Op deze afdeling staan onder meer verzorgenden, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en GZ-psychologen om kwetsbare ouderen te ondersteunen met (specialistische) zorg. Dit doen we samen met het netwerk van de bewoner en onze vrijwilligers, informele ondersteuning noemen we dat.

Begeleiding bij Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag

Zinzia biedt kwetsbare ouderen met Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag een rustige, beschermde woonomgeving, passende, gespecialiseerde zorg en behandeling voor een leven met kleur. Wilt u hierover meer weten? Neem dan contact met ons op.

Meer weten

Kunnen we iets anders voor u betekenen?

Bij Zinzia staat uw welzijn centraal. We streven naar een positieve ervaring tijdens uw verblijf bij ons. Mocht u ergens tegenaan lopen of vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Kunnen we iets anders voor u betekenen?

Download meer informatie

Bekijk onze selectie informatieve documenten, die waardevolle inzichten en ondersteuning kunnen bieden bij Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag (D-ZEP).

Een warm welkom bij Zinzia

Wij nemen de ruimte om aan te sluiten bij wat mensen willen en vragen. Waarbij we uitgaan van de eigenheid van mensen. Want iedereen heeft weer zijn eigen gewoontes, bijzonderheden, behoeften en dromen.