Ga naar de inhoud

Somatische zorg

Wat is somatische zorg? Mensen die intensieve zorg en behandeling nodig hebben, ervaren vaak problemen op meerdere vlakken: lichamelijk, psychisch en sociaal. Standaard verpleeghuiszorg biedt hierin niet de benodigde ondersteuning. Om een aangenaam en waardevol leven te leiden – een leven met kleur, is gespecialiseerde zorg nodig. Dit noemen we somatische zorg.

Somatische zorg in ONO

In ons verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord (ONO) bieden we 24 uur per dag somatische zorg. Hier ontvangt u intensieve en specialistische zorg op maat, zorg die specifiek is afgestemd op uw behoeften of die van uw dierbare. Dit doen we samen met het netwerk van de bewoner en onze vrijwilligers, informele ondersteuning noemen we dat. Ook bieden wij de mogelijkheid tot tijdelijk verblijf, bijvoorbeeld voor revalidatie of wanneer uw mantelzorger een periode van rust nodig heeft.

Somatiek afdeling

In ons verpleeghuis ONO staat dag en nacht een toegewijd team van verschillende professionals voor u klaar, waaronder verzorgenden en verpleegkundigen. Daarnaast zijn er fysiotherapeuten, ergotherapeuten en specialisten op het gebied van ouderengeneeskunde beschikbaar. Wij bieden op onze somatiek afdelingen ook zorg voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en gerontopsychiatrie.

Specialistische zorg op maat

Wanneer u in aanmerking komt voor somatische zorg bij Zinzia krijgt u een één- of tweepersoonskamer toegewezen, die u naar eigen smaak mag inrichten, zolang de medewerkers er goed kunnen werken. Deze kamer bevindt zich op een etage die u samen met verschillende bewoners deelt. Op deze verdieping vindt u ook een sfeervolle woonkamer met praktisch ingerichte keuken.

Dagprogramma voor somatische zorg

Wat doet u op een somatische afdeling? Het dagprogramma voor somatische zorg is duidelijk ingedeeld, omdat veel bewoners baat hebben bij structuur en overzicht. In samenspraak zoeken we voor iedereen zinvolle en passende dagbesteding. Dit doen we samen met het netwerk van de bewoner en onze vrijwilligers, informele ondersteuning noemen we dat.

Somatische zorg nodig?

Er zijn verschillende soorten somatische zorg. Om in aanmerking te komen voor een plek in onze verpleeghuizen is een indicatie nodig. Deze kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze indicatie wordt een groot deel van uw zorg vergoed, hoewel u wel een eigen bijdrage betaalt.

Meer weten

Kunnen we iets anders voor u betekenen?

Bij Zinzia staat uw welzijn centraal. We streven naar een positieve ervaring tijdens uw verblijf bij ons. Mocht u ergens tegenaan lopen of vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Kunnen we iets anders voor u betekenen?

Een warm welkom bij Zinzia

Wij nemen de ruimte om aan te sluiten bij wat mensen willen en vragen. Waarbij we uitgaan van de eigenheid van mensen. Want iedereen heeft weer zijn eigen gewoontes, bijzonderheden, behoeften en dromen.