Ga naar de inhoud
Geplaatst op 4 februari 2021

Vrijwilligers gezocht voor mensen in hun laatste levensfase

Bij De Lingehof in Bemmel biedt Zinzia Zorggroep naast de verpleeghuiszorg, revalidatiezorg en dagbehandeling ook hospicezorg. In het hospice verblijven mensen die in de allerlaatste fase van hun leven niet meer thuis kunnen blijven.

Is hospicezorg iets voor jou?

Mensen verhuizen naar het hospice om met de beschikbaarheid van goede zorg en nabijheid van naasten en vrijwilligers te kunnen sterven. Bij de hospicezorg ligt de nadruk op ‘er zijn voor de ander’. Zowel voor de tijdelijke gasten als voor hun naasten. Wij zijn op zoek naar uitbreiding van ons vrijwilligersteam voor het hospice.

Heb je een warm hart en kun je goed luisteren? Kun je aanvoelen wat de ander nodig heeft én sta je sterk in je schoenen? Misschien is vrijwilligerswerk in ons hospice dan wel wat voor jou!

Vrijwilligers zijn voor De Lingehof onmisbaar. Met hun tijd, energie en aandacht spelen zij een belangrijke rol in het welbevinden van onze bewoners. ‘Er zijn voor een ander’ met oprechte interesse is dankbaar en betekenisvol. Maar vrijwilligerswerk bij De Lingehof is ook gewoon heel gezellig. Samen met onze gasten en bewoners, hun verwanten en onze medewerkers creëren we fijne momenten voor iedereen.

Begeleiding:

Nieuwe vrijwilligers werken de eerste periode samen met onze ervaren vrijwilligers.  Zo kunnen zij zich op hun eigen tempo de werkzaamheden eigen maken en ervaring opdoen. Er zijn vaste aanspreekpunten voor vrijwilligers en we komen af en toe bij elkaar om ervaringen te delen. Door deze ondersteuning vind je snel een manier om, net als andere vrijwilligers, dit mooie werk met een gerust gevoel en met toewijding vorm te geven. 

Praktische informatie

Vrijwilligers in het hospice werken volgens een vast rooster één of meer dagdelen per week. Welk dagdeel hangt af van je mogelijkheden en je persoonlijke voorkeuren. Je werkt zelfstandig, maar altijd in aanwezigheid van een zorgprofessional die je begeleidt. Wij staan ook zeker open voor mensen die samen vrijwilligerswerk willen doen.

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met de vrijwilligerscoördinator van De Lingehof via e-mail wenszoektjouDLH@zinzia.nl.

Ander vrijwilligerswerk?

Spreekt het hospice je niet aan maar wil je wel graag vrijwilligerswerk doen voor onze bewoners? Neem ook dan gerust contact op met de vrijwilligerscoördinator, samen vinden jullie een fijne plek voor je om je in te zetten voor onze bewoners.