Mijn vader/moeder moet naar een verpleeghuis. Hoe wordt dit vergoed?

Voor een verpleeghuisplek heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met een indicatie wordt uw ondersteuning grotendeels vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage. Meer informatie hierover vindt u hier.

Ik wil mezelf / iemand aanmelden voor een verpleeghuis. Hoe doe ik dit?

U kunt uzelf of iemand voor elk verpleeghuis van Zinzia aanmelden via ons bureau Zorgbemiddeling. Het is belangrijk dat u een geldige indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) heeft. Ook is de volgende informatie over de betreffende persoon nodig: naam, adres, geboortedatum en het BSN-nr (Burger Service Nummer, voorheen sofi-nummer)

Bureau Zorgbemiddeling van Zinzia is elke werkdag tussen 08:30 en 17:00 uur telefonisch via 088 311 42 00 voor u bereikbaar.

U kunt ook gebruik maken van een cliëntondersteuner van het Zorgkantoor. Alle mensen die recht hebben op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie) kunnen hulp krijgen  met alle vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. Deze ondersteuning is gratis. Voor cliëntondersteuning kunt u terecht bij uw zorgkantoor of de onafhankelijke cliëntondersteuners van MEE en Adviespunt Zorgbelang. U kunt zelf kiezen van wie u cliëntondersteuning wilt ontvangen en rechtstreeks contact opnemen met de betreffende organisatie.

Zorgkantoor
www.menziszorgkantoor.nl
Telefoonnummer: 088 – 222 42 42 (maandag t/m vrijdag 8.30-19.00 uur)

MEE
www.mee.nl
Telefoonnummer; 0900 – 999 88 88

Adviespunt Zorgbelang
www.adviespuntzorgbelang.nl
Telefoonnummer: 0900 – 243 81 81

Kan ik gebruik maken van een dagbehandeling?

Dagbehandeling is bestemd voor mensen die thuis willen blijven wonen en daarnaast behandeling en ondersteuning nodig hebben bij lichamelijke en/of psychogeriatrische problemen. Om gebruik te kunnen maken van dagbehandeling heeft u een indicatie nodig van het CIZ. Het CIZ bepaalt hoeveel dagen in de week u gebruik kunt maken van de dagbehandeling.

Kan ik een rondleiding krijgen op één van de locaties?

Wanneer u interesse heeft in een locatie, bent u van harte welkom om eens binnen te lopen. Drink een kopje koffie, proef de sfeer. Voelt u zich er thuis? Natuurlijk kunt u ook een afspraak maken voor een rondleiding, ter oriëntatie.

Ik kom uit het ziekenhuis en moet revalideren. Kan dat ook bij Zinzia?

Bij Zinzia kunt u in een prettige omgeving revalideren. Op uw eigen manier, in uw eigen tempo. Op de gespecialiseerde revalidatieafdeling in Oranje Nassau’s Oord of De Lingehof werken we samen aan uw herstel. Voor revalidatiezorg heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie wordt afgegeven in het ziekenhuis. Uw zorgverzekering vergoedt de ondersteuning. Kijk hier voor meer informatie voor revalidatie bij Zinzia.