Ga naar de inhoud
Geplaatst op 4 maart 2022

“Bijdragen aan een goede nachtrust voor de bewoners.”

Deze maand is het de maand van de nachtdienst. Bij ons verpleeghuis Oranje Nassau’s hebben we vacatures voor een verpleegkundige en een verzorgende IG.

We praten met collega Ingeborg Coops. Zij werkt sinds januari 2022 in de nachtdienst bij ons verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord als verzorgende IG.  Ingeborg vertelt graag over haar werk.

Wat doe je in de nachtdienst?

Ingeborg: “Je loopt je routes en geeft medicatie waar dat nodig is, je helpt mensen met de toiletgang, je helpt even met omdraaien of andere dingen waarbij de cliënten hulp nodig hebben. Hoewel je met z’n tweeën werkt en ook een beroep kunt doen op een verpleegkundige, zijn er in totaal minder collega’s aanwezig. Je moet problemen en vragen meer zelf oplossen als er iets is. Die zelfstandigheid vind ik fijn.”

Ingeborg heeft een duidelijke visie op de nachtdienst. Naast de verzorgende werkzaamheden noemt ze nog een belangrijke taak. “Ik vind het mooi om een bijdrage te leveren aan een goede nachtrust voor de bewoners. Je probeert even de tijd te nemen als mensen niet kunnen slapen. Overdag zijn er vaak veel prikkels, meer mensen om je heen. Cliënten krijgen bezoek, moeten naar de fysio en zijn niet alleen. ’s Nachts is dit allemaal niet aanwezig, geen geluiden om zich heen, geen prikkel en kunnen cliënten gaan piekeren of voelen zich angstig/eenzaam. En als ze daardoor niet kunnen slapen, stel ik ze gerust. Even praten, even de hand vasthouden en achterhalen waarom iemand niet kan slapen. Ze voelen zich dan niet alleen. Na zo’n praatje vallen ze dan sneller in slaap.”

Waarom koos je voor Oranje Nassau’s Oord?

“Bij Zinzia Oranje Nassau’s Oord is het de insteek dat je op alle vier de afdelingen ingezet kan worden. In de praktijk kun je jouw voorkeur aangeven op welke afdeling je het liefst ingeroosterd wilt worden. Ook kun je aangeven hoeveel diensten je achter elkaar wilt doen. Alles in samenspraak. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je wensen. Er zijn veel verschillende cliëntgroepen zoals cliënten met somatische beperkingen, revalidanten, mensen met Niet-aangeboren hersenletsel en verschillende afdelingen voor psychogeriatrie. Dat maakt het werk heel afwisselend. Ik vind het vooral fijn om op de revalidatieafdeling te werken.”

E-learning

“Revalidanten hebben vaak speciale ziektebeelden. Ik ben niet bekend met alle ziektebeelden. Het mooie is dat Zinzia veel werkt met e-learning. Wil je meer weten over een ziektebeeld, dan kun je gemakkelijk een e-learning volgen bijvoorbeeld voor CVA, dementie of geriatrische revalidatie. E-learning maakt het gemakkelijker om met een specifieke doelgroep om te gaan en je leert waar je vooral op moet letten zodat je dingen herkent. Als je meer weet over een ziektebeeld en je ziet het in de praktijk, werkt dat voor jezelf en voor de cliënt prettiger.”

Fijne uitdagende functie

“Als je ergens werkt en op zoek bent naar meer uitdaging, denk dan eens na over de nachtdienst bij Zinzia Oranje Nassau’s Oord. Ik vind het een hele mooie uitdaging en een fijne werkplek met een warm, hartelijk en open ingesteld nachtteam”.

Vacature van de maand: Verpleegkundige/ Verzorgende IG nachtdienst