Activiteiten

De kern van een kleurrijk leven zit vaak in kleine dingen. Ontmoetingen. Samen iets leuks doen. Bij Zinzia geeft u zelf vorm aan uw dag. U bepaalt dus ook zelf aan welke activiteiten u meedoet. Onze locaties hebben actieve en creatieve activiteitencommissies. Naast bewoners en medewerkers draaien ook vrijwilligers daar enthousiast in mee.

Het activiteitenaanbod verschilt per locatie. Want we stemmen de activiteiten af op de wensen van de bewoners. Veelvoorkomende activiteiten zijn bijvoorbeeld muziekoptredens en filmvertoningen. Bingo en andere spelletjes zijn ook altijd populair. En op creatief vlak is er van alles te doen. Van schilderen tot bloemschikken en van breien tot bakken. Heeft u speciale hobby’s? Dan zoeken we een vrijwilliger die u daarbij kan begeleiden.

Er is ook veel aandacht voor beweging. Zo kunt u samen met uw familie de Silverfit Alois proberen en in het fietslabyrint fietsen. Beide zijn interactieve mogelijkheden om, in welke mate dan ook, beweging te stimuleren. Wilt u meer informatie over beweegstimulering binnen Zinzia? Bekijk dan ons filmpje.

Viering en ontmoeting
Elke locatie heeft een eigen kapelruimte. Daarin vinden regelmatig diensten en vieringen plaats. Bijvoorbeeld met kerst en met Pasen. Tijdens de soos en de borrel is volop gelegenheid voor gezellige ontmoetingen. Op veel locaties zijn er activiteiten rondom bewegen. Zoals wandelen, samen dansen en samen oefeningen doen.

Pasar Malam
Een bijzondere activiteit binnen Zinzia is de jaarlijkse Pasar Malam. Een Indische markt bij Rumah Kita, met heerlijk eten, kraampjes en optredens. De Pasar Malam trekt altijd veel bezoekers. Ook van de andere Zinzialocaties. En de bewoners van Rumah Kita leven er maanden naartoe.