Activiteiten

De kern van een kleurrijk leven zit vaak in kleine dingen. Ontmoetingen. Samen iets leuks doen. Bij Zinzia geeft u zelf vorm aan uw dag. U bepaalt dus ook zelf aan welke activiteiten u meedoet. Onze locaties hebben actieve en creatieve activiteitencommissies. Naast bewoners en medewerkers draaien ook vrijwilligers daar enthousiast in mee.

Het activiteitenaanbod verschilt per locatie (zie de activiteitenpagina per locatie voor het aanbod). Want we stemmen de activiteiten af op de wensen van de bewoners. Veelvoorkomende activiteiten zijn bijvoorbeeld muziekoptredens en filmvertoningen. Bingo en andere spelletjes zijn ook altijd populair. En op creatief vlak is er van alles te doen. Van schilderen tot bloemschikken en van breien tot bakken. Heeft u speciale hobby’s? Dan zoeken we een vrijwilliger die u daarbij kan begeleiden.

Bewegen en muziek
Er is ook veel aandacht voor beweging. Zo kunt u samen met uw familie de Silverfit Alois proberen en in het fietslabyrint fietsen. Beide zijn interactieve mogelijkheden om, in welke mate dan ook, beweging te stimuleren. Ook organiseren we dansmiddagen en geven we de dag kleur met muziek.

Pasar Rumah Kita
Een bijzondere activiteit binnen Zinzia is de jaarlijkse Pasar Rumah Kita. Een Indische markt bij Rumah Kita, met heerlijk eten, kraampjes en optredens. De Pasar Rumah Kita trekt altijd veel bezoekers. Ook van de andere Zinzialocaties. En de bewoners van Rumah Kita leven er maanden naartoe.

Geestelijke verzorging
De geestelijk verzorger is er voor bewoners van Zinzia, voor hun naasten en voor medewerkers van Zinzia. Het maakt daarbij niet uit welke geloofs- of levensovertuiging u heeft. De geestelijk verzorger biedt professionele ondersteuning en begeleiding. Wij bieden individuele gesprekken, huiskamergesprekken en kerkdiensten. Alle locaties, behalve De Rijnhof, beschikkenover een kapel waar, onder verantwoordelijkheid van de geestelijk verzorger, kerkdiensten worden georganiseerd. De Lingehof maakt gebruik van de kapel van verzorgingshuis Liduina. Op Rumah Kita vindt u ook een stilteruimte. Hier kunt u even stil zijn, nadenken, bidden, een lichtje aansteken, in alle rust iets schrijven of even helemaal ‘niets’ doen.

Activiteiten buurtbewoners
Ook als u geen bewoner of contactpersoon van een bewoner bent kunt u gebruik maken van verschillende activiteiten en diensten. Wij bieden verschillende activiteiten aan waar iedereen welkom is. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan dineravonden of markten. Kijk hier voor alle activiteiten.

Om contacten tussen buurtbewoners en bewoners te stimuleren zoeken we ook de samenwerking op. Zo hebben we bijvoorbeeld een biljartclub en een dansgroepen die gebruik maken van onze ruimtes. In ruil hiervoor doen zij vrijwilligerswerk of geven ze een optreden.

Daarnaast kunt u gebruik maken van de horecavoorzieningen op locaties Rumah Kita, De Lingehof en Oranje Nassau’s Oord. Ook hebben deze locaties een klein winkeltje waar u lekkernijen en cadeautjes kunt kopen. Op locaties Rumah Kita zit een heuse toko met een Indisch assortiment en u kunt hier heerlijke Indische maaltijden afhalen.  Ook hier gaat het om het stimuleren van contacten tussen bewoners en buurtbewoners en het zorgt voor een stukje gezelligheid voor bewoners.

Gebruik Duofietsen

Vindt u het leuk om samen met uw vader, moeder, opa of oma te fietsen? Samen op pad door het Renkumse Beekdal, het gezellige Wageningen of in de omgeving van Bemmel? Bent u vrijwilliger of een verwant van onze bewoners, dan kunt u hier kosteloos gebruik van maken.

Hoe gaat het in zijn werk?
Elke locatie van Zinzia heeft de beschikking over een of meer duo- of rolstoelfietsen. Wil je met een bewoner fietsen, dan kun je er een reserveren bij het Serviceplein/ Warm Welkom.

U zult wel even moeten wennen aan het fietsen met een duo- of rolstoelfiets. Daarom vragen we u altijd om vooraf een proefrit te maken voordat u een bewoner meeneemt.

Fijne fietstochten
Onze bewoners genieten enorm van de tochtjes in de mooie omgeving van onze locaties. We hopen dan ook dat de duo- en rolstoelfietsen veel gebruikt worden.