Ga naar de inhoud
Geplaatst op 17 februari 2022

Nieuwe bewoners welkom bij Rumah Kita

Verbouwing afgerond

Verpleeghuis Rumah Kita in Wageningen is de afgelopen maanden flink verbouwd. Er heeft een uitbreiding van het aantal woningen plaatsgevonden. De uitbreiding is vooral bedoeld voor mensen met dementie. Daarvoor zijn 27 kamers voor bewoners met een lichamelijke beperking verbouwd naar 40 kamers voor mensen met dementie (psychogeriatrie). Deze week is de verbouwing afgerond. Rumah Kita is een van de vier verpleeghuizen van Zinzia Zorggroep.

Indische en Molukse ouderen

Rumah Kita is speciaal opgezet voor mensen met een Indische en Molukse achtergrond. Het bijzondere karakter van dit huis blijkt uit alles. Het eten, de feestdagen, de toko, de jaarlijkse Pasar Rumah Kita. Maar ook de taal, de gewoontes en de aankleding. Ook cliënten met een andere culturele achtergrond zijn van harte welkom. Zij voelen zich snel thuis in de gezellige sfeer bij Rumah Kita.

Waarom een verbouwing?

Ton van Eldonk, clustermanager van Rumah Kita, vertelt waarom Zinzia het verpleeghuis Rumah Kita heeft verbouwd: “We merken dat de vergrijzing in Nederland toeneemt en dat de zorgvraag steeds complexer wordt. Mensen met een lichamelijke beperking wonen langer thuis. En er komt meer vraag naar verpleeghuisplaatsen voor mensen met dementie. In totaal zijn er 27 kamers verbouwd naar 40 kamers voor deze doelgroep. De nieuwe kamers en huiskamers sluiten aan op de nieuwe tijdgeest en behoeften van mensen met dementie. Zorgdomotica ondersteunt hierbij.

Naast het feit dat we zelf ervaren dat de vraag naar verpleeghuiszorg groter wordt, is het ook een wens van de zorgverzekeraar om ons op de toekomst voor te bereiden. We willen klaar zijn voor de toekomst en hebben daarom bij Rumah Kita het aantal kamers voor deze doelgroep gerealiseerd. Deze week is de verbouwing helemaal afgerond en kunnen we nieuwe bewoners welkom heten.”

Thuis voelen

Ton van Eldonk hoopt dat nieuwe bewoners zich snel thuis voelen: “De kamers voldoen helemaal aan de wensen van deze tijd. De kamers zijn modern ingericht en bewoners kunnen met twee personen gebruik maken van een ruime badkamer. De huiskamers zien er gezellig uit en hebben een sfeer die past bij de Molukse en Indische cultuur. Er worden veel natuurlijke materialen gebruikt en grote tropische planten zorgen voor een warme, gezellige sfeer.  We bieden de bewoners een warm huis en hopen dat ook de nieuwe bewoners zich snel thuis voelen.”