De Rijnhof

Verpleeghuis de Rijnhof staat midden in het gezellige centrum van Renkum. Vanuit de recreatiezaal kijkt u uit op de winkelstraat. Op deze levendige plek stond vroeger Hotel Rijnzicht, een bruisende ontmoetingsplek. Eind jaren 80 is de Rijnhof hier gebouwd. Modern en comfortabel, en nog steeds sterk verbonden met de buurt. De Rijnhof biedt plaats aan 40 mensen.

Heeft u complexe lichamelijke klachten? Dan kunt u in de Rijnhof terecht voor verpleeghuiszorg. De zorg sluit helemaal aan bij wie u bent. Bij uw wensen, mogelijkheden en gewoontes. U heeft alle ruimte om zelf uw leven vorm te geven. Want bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Wij staan voor een leven met kleur.

Wonen en leven

U woont in een zelfstandig appartement, met badkamer en keukenblok. U kunt uw woning zelf inrichten. Er is ook huishoudelijke hulp beschikbaar. Dagelijks ontvangt u van ons een verse, zelfbereide maaltijd. Als u daar behoefte aan heeft, kunt u samen met uw medebewoners eten. Op feestdagen besteden we extra aandacht aan de maaltijd. Drie keer per dag serveren wij koffie en thee in de conversatiezaal.

Activiteiten en diensten

De Rijnhof is een levendig huis. U kunt aan allerlei activiteiten meedoen. Zoals creatieve workshops, kerkelijke activiteiten, culturele avonden en spelletjes. De activiteiten in het dorp gaan ook niet aan de Rijnhof voorbij. Vanwege de centrale ligging lopen er bovendien regelmatig gasten binnen.

We hebben een divers aanbod aan diensten. Tegen een kleine vergoeding kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van de wasservice, kapsalon en pedicuredienst.

Ontmoetingspunt

De Rijnhof is ook een ontmoetingspunt. Dit betekent dat ook mensen die niet in De Rijnhof wonen, maar wel graag een dagdeel mee willen doen met de activiteiten van harte welkom zijn. U kunt elke dag bij ons binnen lopen. Zo kunt u contact leggen met andere bezoekers en samen met hen een spelletje spelen, zingen of deelnemen aan een van de andere activiteiten.

Maandelijks plaatsen wij een agenda met deze activiteiten op onze website. Voor deze dagdelen vragen wij een bijdrage van €2,00 per dagdeel. Voor dit bedrag kunt u mee doen aan de activiteiten en krijgt u koffie en/of thee van ons. U kunt ook samen met ons een maaltijd nuttigen. Dan vragen wij in totaal €8,00 voor een dagdeel. Wilt u hier meer informatie over? Kom dan een keer bij ons langs.

Cliëntenraad

De cliëntenraden vertegenwoordigen de bewoners van de locaties. Ze denken mee over de ondersteuning en over andere onderwerpen die spelen voor de bewoners. Onze verpleeghuizen Oranje Nassau’s Oord en De Rijnhof hebben een gezamenlijke cliëntenraad. Klik hier voor meer informatie over deze cliëntenraad.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over De Rijnhof? Download hier de brochure. Wilt u graag zelf zien wat De Rijnhof voor u kan betekenen? Klik dan hier voor een rondleiding en informatie over uw eventuele aanmelding.

Foto: locatie De Rijnhof