Verpleeghuiszorg

Zinzia biedt verpleeghuiszorg aan ouderen met dementie, complexe lichamelijke problemen en/of psychiatrische klachten. Met zorg geeft u uw leven zo veel mogelijk vorm zoals u dat gewend bent. Want zorg en een kleurrijk leven gaan uitstekend samen.

Voor goede verpleeghuiszorg bent u van harte welkom in een van onze vier locaties. Oranje Nassau’s Oord, Rumah Kita en de Lingehof zijn er voor mensen met dementie of lichamelijke klachten. In de Rijnhof wonen alleen mensen met lichamelijke klachten. Wij stemmen onze zorg helemaal af op wat u wilt, kunt en belangrijk vindt. Zodat u prettig en zo zelfstandig mogelijk kunt leven. Er zijn enige mogelijkheden voor opname van echtparen c.q. partners.

Zorg op maat
In het verpleeghuis staan verschillende professionals voor u klaar. Het team bestaat in elk geval uit verzorgenden, verpleegkundigen en de gespecialiseerde arts (specialist ouderengeneeskunde). En bijvoorbeeld de fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist. Wie u precies ziet, hangt helemaal af van uw situatie. Uw mantelzorgers betrekken we overal zo veel mogelijk bij. Bij uw vaste aanspreekpunt kunt u met al uw vragen terecht.

Voorzieningen
Prettig wonen houdt meer in dan goede zorg. Voor ontspanning en gezelligheid kunt u terecht in de gezamenlijke ruimtes van het verpleeghuis. Bijvoorbeeld het restaurant, de tuin en het terras. Daarnaast kunt u kiezen uit een divers aanbod aan diensten en activiteiten.

Zinzia biedt ook logeermogelijkheden (inclusief maaltijdvoorziening) aan voor naasten en andere betrokkenen. Indien u zonder indicatie bij ons komt logeren, kunnen wij desgewenst tegen betaling ook zorg bieden.

Indicatie en kosten
Voor een verpleeghuisplek heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met een indicatie wordt uw ondersteuning grotendeels vergoed. U betaalt wel  een eigen bijdrage. Op de pagina ‘belangrijke cliëntinfo‘ vindt u meer informatie over de financiële aspecten van de zorg.