Ga naar de inhoud
Geplaatst op 7 juni 2021

Bewoners Vilente welkom bij Zinzia

Nadat Hans Somer op 17 mei de sleutel heeft overhandigd aan Ton Poos, bestuurder van Vilente. Is het vandaag, 7 juni, zover dat we de bewoners van Vilente, mogen verwelkomen bij het Emmaplein van Oranje Nassau’s Oord.

In verband met de sloop en vervolgens de nieuwbouw van Vilente verpleeghuis Overdal in Oosterbeek, was Vilente op zoek naar een tijdelijk verblijf voor hun bewoners. In goed overleg en samenwerking met Vilente heeft Zinzia afgesproken dat zij tijdelijk vier woningen van het Emmaplein in gebruik gaan nemen.

Woningen ingericht

Patricia Vermeulen, regiomanager Vilente Oosterbeek: “Afgelopen weekend hebben wij al de persoonlijke spullen verhuisd. Familie heeft geholpen met het inrichten van het appartement en de collega’s van de technische dienst hebben foto’s, schilderijen of een klok opgehangen. Zo kunnen de bewoners zich meteen thuis voelen bij aankomst.”

Inmiddels is ook de bewegwijzering naar de Vilente-woningen aangebracht zodat voor ieder direct duidelijk is waar de parkeerplaats en ingang voor Vilente en haar bezoekers zich bevindt.

Ruimte voor groei

De bewoners van Overdal wonen zo’n twee jaar in het Emmaplein, tot de nieuwbouw van Vilente in hartje Oosterbeek, gereed is. Vandaag verhuizen 25 bewoners van Vilente naar het Emmaplein. In totaal kunnen we 44 bewoners verwelkomen, er is dus nog ruimte voor groei.

Samenwerking

Ton Poos: “Dat wij tijdelijk op het terrein van Zinzia kunnen gaan wonen, onderstreept de goede en prettige samenwerking in de regio. Er is een mooie ontwikkeling gaande, waarin we met zeven VVT-organisaties, ziekenhuis Gelderse Vallei en Huisartsen Gelderse Vallei als “Vallei Vitaal” samenwerken aan het welbevinden van kwetsbare ouderen. Hierdoor wisten Vilente en Zinzia elkaar goed te vinden.”

Hans Somer: “Ik zie het als een unieke manier van samenwerking dat we als twee afzonderlijke zorgorganisaties elkaar hierbij helpen. We hopen dat de bewoners van Vilente de komende jaren volop mogen genieten van de rustige omgeving midden in de natuur van ons landgoed.”

Gastvrije ontvangst door Zinzia

Dat Zinzia blij is met de komst van Vilente blijkt ook uit de gastvrije ontvangst. Elke bewoner van Vilente werd welkom geheten met een leuk chocoladepakketje en koffiebonnen voor Brasserie Emma. Voor de medewerkers van Vilente was er een aantal vitaliteitspakketten.