Ga naar de inhoud
Geplaatst op 4 december 2023

Externe audit 2023 met positief resultaat afgerond!

Op 27 en 28 september vond de jaarlijkse externe audit plaats bij Zinzia, uitgevoerd door het bureau Certificatie in de Zorg. Tijdens de audit hebben we de auditoren laten zien waar we allemaal mee bezig zijn binnen Zinzia, zowel nu als hoe we ons voorbereiden op de toekomst. Een toekomst die misschien ver weg lijkt, maar dat niet is.

Tijdens de eerste terugkoppeling op 28 september bleek al dat de eerste bevindingen van de auditoren positief waren. Inmiddels hebben we het definitieve auditrapport binnen. Een aantal hoogtepunten uit het rapport:

  • “Er wordt planmatig gewerkt aan verdere verbetering. We hebben dit op alle bezochte locaties teruggezien. Er wordt gezorgd dat projecten en verbeteracties met elkaar samenhangen. De implementatie van verbeteracties gaat veelal via een pilot, project en/of werkgroep naar een bredere implementatie binnen de organisatie. Positief opvallend hierbij is het gebruik van filmpjes en visualisaties in de communicatie.”
  • “De medewerkers dragen de visie van Zinzia en geven daar kleur aan.”
  • “De organisatie heeft een realistisch beeld van de verandercultuur binnen Zinzia en de aandacht die hierbij nodig is voor medewerkers.”

Martine van Eck, EVV’er bij Rumah Kita, vertelt wat ze ervan vond om bij te dragen aan de audit:
“Ik werk sinds mei 2023 bij Rumah Kita. Toen er werd gevraagd of ik een rol wilde spelen bij de externe audit vond ik dat wel een dingetje hoor. De andere collega’s die meeholpen waren ook nerveus, terwijl dat echt hele ervaren collega’s waren.”

“Achteraf gezien was de spanning nergens voor nodig. De auditor was heel vriendelijk en de sfeer was relaxed. We vertelden wat we voor de mensen doen bij Rumah Kita en konden eigenlijk al merken dat de auditor daar positief over was. Dat hielp natuurlijk. Ook tijdens de inhoudelijke besprekingen konden we goed overbrengen wat we wilden vertellen. Al dezelfde middag hoorden we dat de terugkoppeling vanuit de auditoren positief was. Een hele mooie kroon op ons werk en al met al een mooie ervaring om hieraan bij te dragen.”

Trots

Dit is nu het achtste jaar op rij dat we deze jaarlijkse audit uit laten uitvoeren, waarvan de laatste vijf jaar door het bureau Certificatie in de Zorg. Het is ontzettend fijn om terug te horen dat de auditoren de vooruitgang zien in de stappen die we zetten. Daar zijn we trots op!