Ga naar de inhoud
Geplaatst op 25 februari 2021

Tweede vaccinatie ook succesvol

KLIK HIER om de ervaringen van onze bewoners te lezen in een uitgebreide terugblik op deze geslaagde tweede vaccinatiedag.

Het was weer een bijzondere dag, de tweede vaccinatiedag. Alle bewoners die op donderdag 28 januari de eerste vaccinatie hebben gekregen, hebben vandaag de tweede vaccinatie tegen het coronavirus ontvangen. Vanaf een week na de prik werkt de vaccinatie het beste. Pas een paar dagen geleden kregen wij het bericht dat we nieuwe bewoners (die na 28 januari bij Zinzia zijn komen wonen) vandaag al een eerste vaccinatie konden geven, heel fijn natuurlijk. Zij krijgen over vier weken de tweede vaccinatie.

De eerste vaccinatieronde verliep goed en door de ervaringen van die ronde ging het bij deze tweede ronde nog sneller en gemakkelijker dan de vorige keer. Iedereen wist wat zijn of haar taak was en voor het begin van de middag hadden alle bewoners de vaccinaties ontvangen. Dat feestelijke moment hebben we gevierd met een lekker taartje!

Samenwerking

Wij vinden het heel mooi om te zien hoe iedereen, vanuit allerlei verschillende afdelingen en functies zo intensief hebben samengewerkt om dit wederom voor elkaar te krijgen. Ook de bewoners droegen hun steentje bij, op verschillende afdelingen werden in afwachting van de prikken grapjes gemaakt, liedjes gezongen en gezellig gekletst. De sfeer was ontspannen.

Iedereen heel erg bedankt!