Oranje Nassau’s Oord

Verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord, dat is wonen op een plek met geschiedenis. Die geschiedenis is overal voelbaar. In het statige gebouw. Op het prachtige uitgestrekte landgoed. In de verhalen. Koningin-moeder Emma besloot in 1898 dat haar residentie een sanatorium moest worden. Nu biedt Oranje Nassau’s Oord in Wageningen een prettig thuis aan ouderen. Een rijke historie, en toch modern en comfortabel.

Wonen en leven

Een rijke historie, en toch modern en comfortabel. Grenzend aan het monumentale gebouw, zijn er bij Oranje Nassau’s Oord 126 nieuwe appartementen gebouwd, waarbij de bewoners ervaren dat ze in een huis woonachtig zijn en ook onderdeel zijn van de dagelijkse routine in hun huis. Er zijn veertien woongroepen met maximaal negen bewoners. U hebt een eigen comfortabele kamer en een eigen badkamer. Het is een ‘veilige’ omgeving met een juiste dosis prikkels, onder meer door gebruik te maken van de nieuwste digitale ontwikkelingen. In Oranje Nassau’s Oord woont u op stand. Op Amaliahof, Julianahof en Wilhelminahof deelt u met uw medebewoners een woning met gezamenlijke woonkamer en een open keuken. In deze woning heeft u een comfortabele eigen kamer met gedeeld sanitair.

Zorg

In Oranje Nassau’s Oord kunt u terecht voor verpleeghuiszorg, revalidatiezorg en/of zorg bij lichamelijke beperkingen. Ook bieden wij specialistische zorg. Denkt u hierbij aan de fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist en logopedist. Het gaat veelal om intensieve zorg en behandeling. Daarnaast heeft Oranje Nassau’s Oord een Dagcentrum “Het Reeënbosch” waar we dagbesteding bieden. Welke zorg u ook ontvangt, wij sluiten aan bij wie u bent. Bij uw wensen, mogelijkheden en gewoontes. U heeft alle ruimte om uw leven zelf vorm te geven.

Brasserie Emma

In de nieuwbouw bevindt zich Brasserie Emma, een gezellig restaurant waar u samen met familie een hapje kunt eten of iets kunt drinken. Dit restaurant is ook een plek waar u andere bewoners kunt ontmoeten en waar leuke activiteiten worden georganiseerd.

Bij Brasserie Emma bevindt zich ook een beautysalon waar de kapper u van een fris verzorgd kapsel kan voorzien en waar de schoonheidsspecialiste maandelijks aanwezig is om u te verwennen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de pedicure.

Foto: Brasserie Emma.

Activiteiten

Wonen en welzijn zoals thuis betekent goed wonen, een zinvolle dagbesteding, in beweging zijn, geactiveerd blijven, contact hebben met anderen, aandacht krijgen en gezien worden,

Om u thuis te voelen vinden we het belangrijk dat u de dagelijkse dingen van thuis kunt doen. Samen iets koken of bakken, de krant doornemen, breien, bloemschikken, naar muziek luisteren, een spelletje doen en een wandeling of fietstochtje maken op ons prachtige landgoed.

Vrijwilligers

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij de activiteiten op de woningen van Oranje Nassau’s Oord. Ook als u een speciale hobby heeft, dan gaan wij op zoek naar een vrijwilliger die u daarbij kan begeleiden. Vrijwilligers maken net dat extraatje mogelijk en geven nog meer kleur aan het dagelijks leven.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Oranje Nassau’s Oord? Download hier de brochure. Wilt u graag zelf zien wat Oranje Nassau’s Oord voor u kan betekenen? Klik dan hier voor een rondleiding en informatie over uw eventuele aanmelding.

Foto: Hoofdingang nieuwbouw Oranje Nassau’s Oord.

Foto: Oranje Nassau’s Oord

Foto: Oranje Nassau’s Oord nieuwbouw vanuit het Beekdal

Oranje Nassau’s Oord ligt in de prachtige omgeving van ons gelijknamige landgoed. Neem een kijkje door onderstaande video’s te openen:

Oranje Nassau’s Oord winter 2021:

Oranje Nassau’s Oord zomer 2019: