Oranje Nassau’s Oord

Verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord, dat is wonen op een plek met geschiedenis. Die geschiedenis is overal voelbaar. In het statige gebouw. Op het prachtige uitgestrekte landgoed. In de verhalen. Koningin-moeder Emma besloot in 1898 dat haar residentie een sanatorium moest worden. Nu biedt Oranje Nassau’s Oord in Wageningen een prettig thuis aan ouderen. Een rijke historie, en toch modern en comfortabel.

In Oranje Nassau’s Oord kunt u terecht voor verpleeghuiszorg, revalidatiezorg, soma plus en dagbehandeling. Wij zijn er voor oudere mensen met dementie en/of complexe lichamelijke klachten. Als u thuis woont, kunnen wij ook veel voor u betekenen. Uw situatie, mogelijkheden en gewoonten zijn bepalend voor de zorg. Welke zorg u ook ontvangt, wij sluiten aan bij wie u bent. Want bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Wij staan voor een leven met kleur.

Wonen en leven
In Oranje Nassau’s Oord woont u op stand. Op Amaliahof, Julianahof en Wilhelminahof deelt u met uw medebewoners een woning met gezamenlijke woonkamer en een open keuken. In deze woning heeft u een comfortabele eigen kamer met gedeeld sanitair. Bewoners van het Emmaplein vinden veiligheid en nabijheid in de gedeelde huiskamer. De slaapkamers zijn voor één of twee personen. Afhankelijk van uw situatie kijken wij samen met u naar de mogelijkheden en de oplossing die het beste bij u past

Activiteiten en diensten
In Oranje Nassau’s Oord is altijd wat te doen. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan creatieve workshops, culturele avonden bijwonen, een film in ons filmhuis bekijken, of spelletjes doen. Of een modeshow bezoeken, meedoen aan de bingo of luisteren naar een muziekoptreden. Ook op creatief vlak is er van alles te doen. Van schilderen tot bloemschikken en van breien tot bakken. Heeft u speciale hobby’s? Dan zoeken we een vrijwilliger die u daarbij kan begeleiden.

Wilt u wandelen of een fietstochtje maken over ons prachtige landgoed? Hiervoor hebben wij een duofiets in huis. Er is ook veel aandacht voor beweging. Zo kunt u samen met uw familie de Silverfit Alois proberen en in het fietslabyrint fietsen. Beide zijn interactieve mogelijkheden om, in welke mate dan ook, beweging te stimuleren.

Bijzonder in Oranje Nassau’s Oord is de Zorgclown, die regelmatig een kleurrijk bezoek komt brengen. Daarnaast hebben we een divers aanbod aan diensten. Tegen een kleine vergoeding kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van de wasservice, kapsalon en pedicuredienst.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Oranje Nassau’s Oord? Download hier de brochure. Wilt u graag zelf zien wat Oranje Nassau’s Oord voor u kan betekenen? Klik dan hier voor een rondleiding en informatie over uw eventuele aanmelding.